Ibrahimović: Bošnjačka stranka će odlučivati ko će biti nova vlast u Baru

Izabran je novi saziv Opštinskog odbora, koji će činiti "značajan broj mladih i žena, koji do sada nisu bili u organima partije"

11322 pregleda 18 komentar(a)
Ibrahimović tokom Skupštine u Baru, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović tokom Skupštine u Baru, Foto: Bošnjačka stranka

Sa ovog mjesta šaljem poruku da će Bošnjačka stranka (BS) odlučivati ko će biti nova vlast u Baru, rekao je predsjednik BS Ervin Ibrahimović na 5. opštinskoj izbornoj Skupštini ove stranke u Baru.

Kako se navodi u saopštenju Bošnjačke stranke tokom Skupštine su delegati izabrali novi saziv Opštinskog odbora, a koji će činiti "značajan broj mladih i žena, koji do sada nisu bili u organima partije".

"Bošnjačka stranka, kao autentični zastupnik interesa bošnjačkog naroda, želi da bude adekvatno uvažena i od drugih partija i partnera u ovoj opštini. Ne smijemo više da dozvolimo da se ponovi činjenica da je zastupljenost Bošnjaka u organima lokalne uprave ispod svakog minimuma", dodao je Ibrahimović.

Predsjednik Bošnjačke stranke istakao je da su u toj stranci "svjesni činjenice da u Baru, vjekovima, u miru i zajedništvu žive pripadnici različitih religija".

"Želimo da pošaljemo poruku da je Crna Gora uspješna priča, ako se poštuju različitosti. Bar je pokazao da je to moguće", rekao je Ibrahimović.

Dosadašnji predsjednik OO BS Bar, Rasim Honsić, kako se navodi rekao je da je ova stranka bila iskren partner prema svima. Poručio je da je zadovoljan što je rezultat Bošnjačke stranke na posljednjim izborima bio značajan, pa je barski odbor među jačim odborima na nivou BS.

"Iako smo imali brojne probleme, kako unutrašnje, tako i od drugih faktora, napravili smo značajan rezultat i naredne izbore dočekujemo spremno. Bošnjačka stranka ima snažan potencijal, pokazali smo da smo istinski predstavnici bošnjačkog i muslimanskog naroda u Baru", poručio je Honsić.

Dodaje se da su Skupštini, pored Ibrahimovića, prisustvovali i potpredsjednik Damir Gutić, generalni sekretar Admir Adrović, članovi Predsjedništva, predsjednici drugih odbora BS, kao i članovi Glavnog odbora. Svečanom dijelu Skupštine prisustvovali su i predstavnici DPS-a, SD-a, SDP-a, URA-e, SNP-a i grupacije Biram Bar.

Bonus video: