Ibrahimović će na Kongresu EPP govoriti o stanju i političkim prilikama u Crnoj Gori i regionu

Evropska narodna partija na Kongresu u Roterdamu biraće predsjednika, generalnog sekretara i deset potpredsjednika, koji će u narednom perodu predvoditi najjaču vladajuću partiju u Evropskom parlamentu

2859 pregleda 7 komentar(a)
Ibrahimović, Foto: Biljana Matijašević
Ibrahimović, Foto: Biljana Matijašević

Predsjednik Bošnjačke stranke Ervin Ibrahimović prisustvovaće sjutrašnjem Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u Roterdamu, saopšteno je iz ove stranke.

Ono će na Kongresu govoriti o stanju i političkim prilikama u Crnoj Gori i regionu, dodaje se u saopštenju.

Bošnjačka stranka navodi da njena delegacija učestvuje na sastanku Političke skupštine, koja prethodi sjutrašnjem Kongresu.

"U svojstvu delegata prisustvuju članovi Predsjedništva BS Suljo Mustafić i Admir Šahmanović", navode iz BS i dodaju da Politička skupština, koju je otvorio dosadašnji predsjednik Donald Tusk, razmatra izvještaje o radu i kongresna dokumenta.

Šahmanović i Mustafić
Šahmanović i Mustafićfoto: Bošnjačka stranka

Evropska narodna partija će na Kongresu birati predsjednika, generalnog sekretara i deset potpredsjednika, koji će u narednom perodu predvoditi najjaču vladajuću partiju u Evropskom parlamentu, dodaje se u saopštenju.

"Dosadašnjem predsjedniku Donaldu Tusku je istekao mandat, a za novog čelnika EPP predložen je Manfred Veber, poslanik u Evropskom parlamentu, koji dolazi iz njemačke CSU. Evropska narodna partija (EPP) najbrojnija je i najuticajnija politička grupacija u Evropskom parlamentu, a Bošnjačka stranka je član ove grupacije od septembra 2019. godine", zaključuje se u saopštenju Bošnjačke stranke.

Bonus video: