Bečić: DPS mora ostati opozicija u Kolašinu

"Može se i mora se bolje. Zato, Kolašinci poslušajte Budvane, Novljane i Kotorane i 27. maja za mladost, budućnost i pobjede, DPS direktno u opoziciju, a Demokrate direktno na čelo grada", istakao je Bečić
175 pregleda 4 komentar(a)
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Aleksa Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 14.05.2018. 14:24h

Demokratska partija socijalista (DPS) mora ostati opozicija u Kolašinu, saopštio je sinoć predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

Kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore, ta partija je u susret predstojećim lokalnim izborima u Kolašinu 27. maja, sinoć održala konvenciju u sali Centra za kulturu u tom gradu.

Na tom skupu predstavili su se kandidati za odbornike sa Izborne liste "Aleksa Bečić – Demokrate – Pobjede, a ne podjele – Dođi kući, jer imamo plan za moderan grad".

"Nemamo namjeru da se vraćamo u okupaciju i pljačku, ali sa druge strane aktuelna vlast se mora reformisati. Može se i mora se bolje. Zato, Kolašinci poslušajte Budvane, Novljane i Kotorane i 27. maja za mladost, budućnost i pobjede, DPS direktno u opoziciju, a Demokrate direktno na čelo grada", istakao je Bečić.

Predsjednik Demokrata je odgovrio i na pitanje, kako će Demokrate realizovati sve što su predstavili u Programu.

"Vrlo lako i vrlo jednostavno. Ako ne kradete, ne ugrađujete se, ne sklapate koruptivne anekse ugovora, ne namještate tendere, ne djelite sa kriminalcima, onda ima za sve. To je prosta logika i to nije ništa što smo mi izmislili. Poštene, čiste i domaćinske ruke su najveća brana svakom kriminalu i najveća šansa svima onima koji žele sigurnu budućnost. Često na dnevniku slušamo: povećano zaduženje, nezaposlenost, porastao uvoz, smanjen izvoz, ugašena još jedna firma, zatvorena škola na sjeveru, sve manji broj prvaka upisuje prvi razred. I onda se čudimo zašto ljudi odlaze sa sjevera. Zašto imamo migraciju, depopulaciju i metropolizaciju Podgorice i drugih primorskih opština? Iz nužde, jer ne ide niko što mu je milo sa svoga ognjišta. Zato, poslali smo poruku i pozvali mlade ljude da se vrate. Vratite se vašoj braći, jer su ovo vaša ognjišta. Oni koji razmišljaju da pođu, ostanite kod vaše braće, jer je ovo vaša kuća", poručio je Bečić.

Bečić je pozvao i mlade i stare, studente, majke, prosvjetne radnike, doktore.

"Probudite se dok još ne bude kasno, pomognite nam da svi zajedno oživimo sjever, sela, da ponovo procvjetaju livade, da se ponovo zaigraju kola, da se ponovo majke obraduju, da se bake opet nasmiju, jer nema budućnosti bez mladosti, nema mudrosti bez starosti, nema slobode bez hrabrosti, nema bogate Crne Gore bez grada Kolašina i velike zajedničke majske pobjede! Da nikada više ne vidimo nijednu nevinu suzu u Crnoj Gori. Dosta je plača, jecaja, bola. Hoćemo radost, veselje, rađanje, djecu, svadbe, brakove, pobjede i slobodu Kolašinu", kazao je Bečić.

Nosilac Izborne liste "Aleksa Bečić – Demokrate – pobjede a ne podjele – Dođi kući jer imamo plan za moderan grad", Vladimir Martinović rekao je da će Kolašin 27. maja biti slobodan grad koji će predvoditi Demokratska Crna Gora, jer "Kolašin ima snagu i budućnost, zajedno ćemo ih pobjediti i poslati u političku prošlost, da nikada više organizovana kriminalna grupa sa svojim satelitima ne vodi ovaj grad."

Martinović je istakao da su Demokrate napravili moderan i sveobuhvatan Program u čijem fokusu su problemi građana Kolašina i ponudili konkretna rješenja, kako će to izgledati 27. maja, kada Demokrate budu nosioci vlasti u Kolašinu.

"Sredstava ima, zato vam večeras dajem riječ, rješićemo i pitanje naselja Lug, modernizovaćemo gradski trg, rješićemo pitanje kolašinske pijace, pitanje vodosnabdijevanja u Smajlagića polju i u Dulovinama, i zato 27. maja pobjeda je u rukama Demokratske Crne Gore", poručio je Matinović.

Potpredsjedink Demokratske Crne Gore, Momo Koprivica istakao je da je zadatak Demokrata da spriječe proces dalje devastacije privrede i društva u Crnoj Gori i da se bore za put istine, pravde, pomirenja i prevazilaženja podjela u Crnoj Gori.

"Nema te mračne sile koja će taj put zakrčiti i zaustaviti i nećemo stati dok ne raskrinkamo one koji su uništili privredu, kako Kolašina, tako i cijele Crne Gore. Naša borba je borba za jednakost i za nas je srećno samo ono društvo u kome je garantovana jednakost pred zakonom, jednakost svih pred pravima, jednake šanse i mogućnosti za sve, bez obzira na nacionalnu, vjersku ili bilo koju drugu pripradnost i u kome je garantovan osjećaj da je sistem pravičan. Ali, DPS je u jednome u pravu i imaju pravo i razloga da budu zabrinuti, zato što dolaze promjene, pravda, pravna država i Demokrate, a Kolašin sigurno nastavlja tradiciju pobjeda opzicije nad DPS", poručio je Koprivica.

Preporučujemo za Vas