ocijenjeno na sastanku piča i krivokapića

"Crna Gora se prepoznaje kao pouzdan saveznik"

Krivokapić je kazao da posvećenost i zajedništvo postaju posebno značajni danas, kada se svjedoči ruskoj agresiji na suverenu državu, odnosno najvećoj bezbjednosnoj i humanitarnoj krizi na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata

1665 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora se prepoznaje kao pouzdan saveznik, ocijenjeno je na sastanku ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića sa specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan, Stjuartom Pičom.

Iz Ministarstva vanjskih poslova saopštili su da je sa sastanka poručeno da se intenzivnim vanjskopolitičkim aktivnostima gradi novo povjerenje evroatlantskih prijatelja.

Krivokapić je kazao da posvećenost i zajedništvo postaju posebno značajni danas, kada se svjedoči ruskoj agresiji na suverenu državu, odnosno najvećoj bezbjednosnoj i humanitarnoj krizi na tlu Evrope od Drugog svjetskog rata.

On je upozorio da se reperkusije agresije u Ukrajini reflektuju i na prostor Zapadnog Balkana, navodeći da taj rat poziva na opreznost, budući da su u regiji pojačani uticaji različitih aktera.

“Na sastanku je apostrofirana važna uloga Crne Gore u očuvanju stabilnosti u regionu, sa posebnim osvrtom na Bosnu i Hercegovinu, imajući u vidu nedvosmisleno opredjeljenje naše države da snažno zagovora demokratske vrijednosti i evroatlantsku perspektivu Zapadnog Balkana”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je pozdravljena posvećenost Velike Britanije regionalnoj stabilnosti i bezbjednosti, kao i jačanju političkog dijaloga sa državama regiona.