Forca: Jalovi prekidi sjednice SO Ulcinj od strane manjine zadnji trzaji politike koja je širila korupciju

"Ova politička družina nije smogla hrabrosti ni da glasa za Zakon o povraćaju imovine u Valdanosu u znak katarze ili osvešćenja za nepravdu koju su učinijeli vlasnicima i ekonomiji grada 20 godina"

13335 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Forca
Foto: Forca

Jalovi prekidi konstitutivne sjednice Skupštine opštine (SO) Ulcinj od strane manjine u SO su zapravo zadnji trzaji jedne politike koja je svuda širila korupciju, koja je bila garant ne razvoju grada, koja je kumovala izgradnji rogobatnog objekta u Starom gradu te uništenju cijele turističke privrede, saopštili su iz Nove Demokratske Snage Forca.

Konstitutivna sjednica na kojoj je trebalo da bude izabran novi predsjednik SO je prekinuta, a Vlada Crne Gore bi trebalo najkasnije za 15 dana da zakaže nastavak.

Sjednicom je predsjedavao Mehmed Zenka (DUA), koji je kazao da se nijesu stekli zakonski uslovi za nastavak sjednice jer je rok za konstituisanje Skupštine istekao 27. maja i najavio da će o svemu obavijestiti Vladu, koja je sada shodno Zakonu o lokalnoj samoupravi nadležna za donošenje odluke o eventualnom nastavku sjednice.

DUA bi, zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (DPS), trebalo da čini opoziciju.

"Ova politička družina nije smogla hrabrosti ni da glasa za Zakon o povraćaju imovine u Valdanosu u znak katarze ili osvešćenja za nepravdu koju su učinijeli vlasnicima i ekonomiji grada 20 godina. Danas se predstavljaju kao čuvari legaliteta i legitimiteta pa čitaju članove zakona kako bi našli potporu za svoja postupanja u zadnjih par dana", kazali su iz Force.

Iz Force tvrde da su isto tako tražili zakonske osnove za "bacanje u stečaj kompanija kao Ulcinjska rivijera i Solana koje su bile osnov našeg razvoja a koji su uništili. I dok su javnost bombardovali saopštenjima, administracija je pokušavala da mijenja nikšićku šumu za masline u Valdanosu. Nažalost, spisak ovakvih primjera je podugačak".

Poručuju da je svako njihovo tumačenje zakona, Statuta, Poslovnika dokaz da je Forca izabrala pravi put i saputnike.

"Maske su pale, a kocka je bačena. Gubitnici imaju pravo da se ljute, ali ne toliko".

Bonus video: