Rangel i Bečić: Pripremamo finalnu odluku o prijemu Demokrata u EPP

"Direktni susreti su najbolja prilika da saopštimo svoje stavove. Izuzetno mi je drago što Evropljani o Demokratama sude na osnovu naših djela, a ne na osnovu neistina koje iz straha od naše snage plasiraju naši politički konkurenti iz Crne Gore", istakao je Bečić

4689 pregleda 3 komentar(a)
Rangel i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora
Rangel i Bečić, Foto: Demokratska Crna Gora

Crna Gora i njena evropska budućnost je iznad svih nas i svi mi moramo biti podređeni njoj, jer Crna Gora ima istorijsku šansu da postane prva naredna članica Evropske unije (EU), saopštio je predsjednik Demokratske Crne Gore, Aleksa Bečić.

On je kako je saopšteno iz Demokratske Crne Gore razgovarao danas sa potpredsjednikom Evropske narodne partije (EPP), Paulom Rangelom.

"Direktni susreti su najbolja prilika da saopštimo svoje stavove. Izuzetno mi je drago što Evropljani o Demokratama sude na osnovu naših djela, a ne na osnovu neistina koje iz straha od naše snage plasiraju naši politički konkurenti iz Crne Gore", istakao je Bečić.

U saopštenju Demokrata se navodi da je Bečić "potvrdio temeljne vrijednosti koje baštini evropska politička partija kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda i odgovornost, jednakost, pravedno društvo i solidarnost".

"Kao predsjednik parlamenta trudio sam se da ispunjavamo sve naše međunarodne obaveze koje proističu iz EU i NATO partnerstva. Deklaracija POSP-a, u kojoj su pohvaljeni naši učinci najbolji je svjedok dostignuća 27. saziva Skupštine Crne Gore u prvih šesnaest mjeseci. Ponosan sam što smo značajno podigli transparentnost parlamenta, ojačali kontrolnu i zakonodavnu ulogu, unaprijed ili položaj manjina i žena, a najponosniji na izbor nezavisnog i nepristrasnog Tužilački savjet koji ne ide po mišljenja u bilo koji politički subjekt i čije početne reforme ohrabruju", kazao je Bečić.

Iz Demokratske Crne Gore su rekli da je Rangel "zahvalio Bečiću na učešću u radu kongresa Evropske narodne partije u Roterdamu i istakao da pomno prati politička dešavanja u Crnoj Gori, konstatujući da su Demokrate partneri Evropske narodne partije u Crnoj Gori".

"Moja ideja je da uskoro posjetim Crnu Goru i Demokrate kako bi, nakon pandemija koronavirusa, koja je značajno usporila proceduru prijema, pripremili finalnu odluku o prijemu Demokrata, kao evropske i evroatlanske partije u EPP", poručio je Rangel.

Bonus video: