Adžić: Crna Gora će nastaviti da podržava Ukrajinu i da pruža pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica

Iz MUP su kazali da je Ažić "uputio izraze solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva ruske vojne agresije"

3589 pregleda 8 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: MUP
Sa sastanka, Foto: MUP

Crna Gora će nastaviti da pruža političku, diplomatsku, humanitarnu, tehničku i svaku drugu podršku Ukrajini, kao i pomoć u zbrinjavanju ukrajinskih izbjeglica, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) je saopšteno da je Adžić danas primio u posjetu otpravnicu poslova Ambasade Ukrajine u Crnoj Gori Nataliju Fialku.

U saopštenju se navodi da je na sastanku istaknut značaj daljeg razvoja bilateralne saradnje Crne Gore i Ukrajine, te njeno intenziviranje u vremenima kada je to najpotrebnije.

Iz MUP su kazali da je Ažić "uputio izraze solidarnosti i podrške ukrajinskim vlastima i prijateljskom ukrajinskom narodu, koji je žrtva ruske vojne agresije".

"Sagovornici su se saglasili da dvije države dijele vrijednosti bazirane na promovisanju mira i tolerancije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: