Krivokapić-Zelioli: Italija vidi Crnu Goru u evropskoj porodici

"Zajednički je izraženo očekivanje da će Crna Gora iskoristiti momentum da završi pregovore sa EU u mogućem punom mandatu ove Vlade, čime bi, svojim uspjehom, pokazala primjer ostalim državama kandidatima u regionu", kazali su iz MVP-a

1011 pregleda 0 komentar(a)
Zelioli i Krivokapić, Foto: MVP
Zelioli i Krivokapić, Foto: MVP

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić primio je danas u oproštajnu posjetu ambasadora Italije u Crnoj Gori Luku Zeliolija, a tokom sastanka je iskazana snažna podrška Italije da naša država postane što prije dio evropske porodice.

Šef crnogorske diplomatije zahvalio je ambasadoru Zelioliju na diplomatskoj misiji u našoj državi, poželivši mu uspjeh u budućem profesionalnom angažmanu.

Krivokapić se osvrnuo na nedavne susrete u Berlinu, Briselu i Torinu sa ministrom vanjskih poslova Italije, ocjenjujući da njihovi prvi kontakti predstavljaju odličan početak saradnje.

"Zajednički je izraženo očekivanje da će Crna Gora iskoristiti momentum da završi pregovore sa EU u mogućem punom mandatu ove Vlade, čime bi, svojim uspjehom, pokazala primjer ostalim državama kandidatima u regionu. Na toj liniji, iskazana je snažna podrška Italije da naša država postane što prije dio evropske porodice. Tome će, kako je ocijenjeno, prethoditi posvećen rad u oblasti vladavine prava i borbe protiv korupcije", saopšteno je iz Ministarstva vanjskih poslova.

Na sastanku je bilo riječi o modalitetima unaprjeđivanja bilateralne saradnje u brojnim oblastima, sa fokusom na projekte u energetici i poljoprivredi.

Ministru Krivokapiću upućen je poziv da uskoro posjeti Rim, što će, kako je saopšteno, biti dodatna prilika za jačanje sveukupnih veza Crne Gore i Italije.

Bonus video: