Ibrahimović: Očekujemo da će Han i sa pozicije čelnika EPP snažno podupirati BS i novu Vladu

Bošnjačka stranka na Kongresu Evropske narodne partije (EPP) u Roterdamu

2742 pregleda 3 komentar(a)
Ibrahimović tokom Kongresa u Roterdamu, Foto: Bošnjačka stranka
Ibrahimović tokom Kongresa u Roterdamu, Foto: Bošnjačka stranka

Bošnjačka stranka (BS) kroz učešće u novoj Vladi odgovorno će pristupati svim izazovima, posebno kada je u pitanju politička stabilnost i stvaranje ambijenta za investiranje, poručio je predsjednik ove stranke Ervin Ibrahimović u razgovoru sa potpredsjednikom Evropske narodne partije (EPP) Johanesom Hanom.

Kako se navodi u saopštenju Bošnjačke stranke tokom Kongresa EPP u Roterdamu, Ibrahimović je zajedno sa poslanikom Suljom Mustafićem i članom Predsjedništva Admirom Šahmanovićem, razgovarao sa brojnim zvaničnicima ove najveće političke grupacije u Evropskom parlamentu.

Ibrahimović je, dodaju, zahvalio Hanu na njegovom doprinosu integracijama Crne Gore i iskazao očekivanje "da će i sa pozicije čelnika EPP snažno podupirati Bošnjačku stranku i novu Vladu u naporima za ubrzanje evropskih procesa u Crnoj Gori".

IZ BS navode da je u razgovoru sa austrijskom ministarkom za evropske poslove Karolinom Edstadler Ibrahimović ukazao na potrebu izgradnje crnogorskih kapaciteta u cilju ispunjavanja obaveza iz poglavlja 23 i 24, neophodnost reformi u pravosuđu, kao i donošenja seta izbornih zakona, uz što veću parlamentarnu podršku.

Edstadler je naglasila, kako piše u saopštenju, da je otvorena za punu podršku Ibrahimoviću, kao i u svim segmentima za koje se zajednički procijeni da su važni za BS, novu Vladu, kao i dalje integracije Crne Gore.

"Tokom susreta sa zamjenikom šefa poslaničke grupe CDU-CSU u Bundestagu Johanom Davidom Vadefulom konstatovano je da ova politička grupacija otvorena za punu podršku Bošnjačkoj stranci i njenim poslanicima u cilju parlamentarne saradnje u evropskim procesima. Vadeful je pozvao predsjednika Ibrahimovića da sa poslanicima BS posjeti ovu političku grupaciju u Bundestagu", piše u saopštenju.

Delegacija BS imala je susret i sa predsjednikom CSU i premijerom Bavarske Markusom Zederom, a kako navode, on je iskazao snažnu podršku Bošnjačkoj stranci i ukazao na važnost jačanja saradnje unutar političke grupacije EPP.

"Tokom Kongresa EPP, delegacija BS sastala se i sa visokim predstavnikom međunarodne zajednice u BiH Christianom Šmitom. Delegacija BS je, na marginama Kongresa, imala i niz susreta sa predstavnicima drugih partija iz EPP porodice. U razgovorima je potenciran značaj ubrzanja evropskih integracija Crne Gore i izgradnja demokratskih kapaciteta, kao preduslova za stabilnost i ekonomski razvoj", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: