"BIHORCI NEMAJU KRATKO PAMĆENJE KAO DPS"

Ćeman: Šešelj se nije hvalio da mu je Bečić ratni drug, već Đukanović

Upravo je DPS bio punih deset godina kočničar u procesu koji je trebalo da dovede Petnjicu do statusa opštine, samo da bi sačuvali vlast u Beranama, kazao je nosilac liste Demokrata na izborima u Petnjici
116 pregleda 25 komentar(a)
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Albin Ćeman, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 13.10.2017. 16:24h

U Demokratskoj partiji socijalista možda imaju kratko pamćenje, ali Bihorci se odlično sjećaju ko je po naredbi Mila Đukanovića i njegovog ratnog druga Vojislava Šešelja pozivao na zločine nad Bošnjacima, kazao je Albin Ćeman, nosilac liste Demokrata na izborima u Petnjici.

Iz Opštinskog odbora DPS-a u Petnjici su ranije danas kazali da njihovi sugrađani neće nasjesti na podvale Demokrata i glasati za njih, poput građana Kotora i Budve, gdje lokalni funkcioneri odaju počast pripadnicima Ravnogorskog pokreta.

"Kada nas DPS-ovci, Šešeljevi pioniri, prozivaju za neke bataljone, onda smo sigurni da smo na pravom putu. Gospodo, mi se bijelih košulja i crvenih kravata ne stidimo, ali bi vi trebalo da se stidite od Bihoraca, jer ste isti vi iz DPS-a koji ih tobože branite od nas nosili crvene beretke i kokarde. Dakle, da bude svima jasno - mi košulje i kravate, a vi Šešeljeve kokarde. Pa ste sa istim tim kokardama na čelu, pod komandom Šešelja jurišali na Dubrovnik, pa iz Drubrovnika direktno u Bukovicu i Herceg Novi, gdje ste Bošnjake, među kojima su bili i Bihorci, poslali u ruke dželatu. Da, da, to ste uradili upravo vi. A što se bataljona tiče, pozivamo vas: hajde, pohapsite sve koji su formirali bilo koji bataljon, pa i sedmi, ali kako ćete da hapsite sami sebe, kad ste ga i sami osnovali, i to dok je Milo Đukanović bio član Vrhovne komande Savezne Republike Jugoslavije. Ako je iko urušavao multietnički sklad u Petnjici, to ste vi, jer ste devedesetih godina pozivali na istrebljenje Bošnjaka i u taj projekat krenuli. Dok ste vi to radili po naredbi Mila Đukanovića i Vojislava Šešelja, Aleksa Bečić i ja bili smo u ranom djetinjstvu," rekao je Ćeman.

On je podsjetio petnjički odbor DPS-a na posljednji Šešeljev intervju pred odlazak u Hag, u kojem je hvalio Đukanovića, koji je, kako je tada naveo Šešelj, slao specijalne jedinice policije na front.

"Vi možda imate kratko pamćenje, a mi Bihorci odlično se sjećamo ko je bio ratni drug Mila Đukanovića. Milov ratni drug, Šešelj, u posljednjem intervjuu pred odlazak u Haški tribunal, izjavio je: "Milo Đukanović je kao premijer slao specijalne jedinice policije na front. Ja sam zajedno sa njim išao na Ravno u Popovu polju, ja sam se sa njima viđao Trebinju. Ja hvalim Mila Đukanovića kao mog ratnog saborca iz vremena rata u Hercegovini, mi smo ratni saborci". Da ovo nije izjavio Ćeman za Aleksu Bečića možda ili Šešelj za Mila Đukanovića?" navodi Ćeman.

Sa druge strane, dodaje on, upravo je DPS bio punih deset godina kočničar u procesu koji je trebalo da dovede Petnjicu do statusa opštine, samo da bi sačuvali vlast u Beranama.

DPS je, ističe Ćeman, zbog vlasti žrtvovao Petnjicu, isto kao što zbog svojih "prljavih materijalnih interesa svih ovih decenija žrtvuje građane Crne Gore."

"Treba da znate da sve ono što Petnjičani imaju, stvorili su sa svojih 10 prstiju, jer su radni i vrijedni i sposobni, a sigurno neće dozvoliti da budu dovedeni na nivo robova, kafe-kuvarica i sluga na dvorovima Đukanovića, Markovića, Marovića i Barovića. A što se tiče izvoza, u pravu ste, vi ste najveći izvoznici, ali mladih ljudi, jer zbog vaše politike svake godine „izvezete“ na stotine mladih i sposobnih koji ovdje nemaju uslova za život, za što ste isključivi krivci upravo vi i vaša partija," zaključio je Ćeman.