"Međudržavni odnosi Crne Gore i Albanije veoma dobri"

"Govoreći o evropskoj integraciji, ocijenjeno je da napredak Crne Gore, predstavlja i napredak regiona, i izraženo očekivanje da će Albanija i Sjeverna Makedonija, uprkos trenutnom zastoju, uskoro dobiti datum za početak pregovora sa EU"

4403 pregleda 5 komentar(a)
Kurtezi i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Kurtezi i Krivokapić, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Međudržavni odnosi Crne Gore i Albanije veoma su dobri i zasnivaju na principima prijateljstva i saradnje, savezništva u NATO-u, kao i zajedničkim ciljevima u regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi.

To je ocijenjeno na sastanku ministra vanjskih poslova Ranka Krivokapića i ambasadora Albanije u Crnoj Gori Ridija Kurtezija.

“Sagovornici su istakli da su sveukupni međudržavni odnosi veoma dobri, i da se zasnivaju na principima prijateljstva i saradnje, savezništva u NATO-u, kao i zajedničkim ciljevima u regionalnoj saradnji i evropskoj perspektivi”, kaže se u saopštenju Ministarstva vanjskih poslova (MVP).

Navodi se da je na sastanku istaknuto da je jedan od prioriteta da se nastavi organizovanje sjednica vlada Crne Gore i Albanije, na kojoj će biti razmotrena konkretna pitanja saradnje, među kojima je i zajednička mogućnost korišćenja potencijala Skadarskog jezera.

“Govoreći o evropskoj integraciji, ocijenjeno je da napredak Crne Gore, predstavlja i napredak regiona, i izraženo očekivanje da će Albanija i Sjeverna Makedonija, uprkos trenutnom zastoju, uskoro dobiti datum za početak pregovora sa EU”, naveli su iz MVP-a.

Iz MVP-a su dodali da je pohvaljen položaj albanskog naroda u Crnoj Gori, kao državi koja kreira povoljan ambijent za ostvarivanje njihovih prava.

Bonus video: