Đukanović-Čaputova: Potvrda odličnih međudržavnih odnosa i sadržajne saradnje

"Pocrtana važnost očuvanja momentuma jedinstva i odlučnosti za potvrdu politike proširenja. Nastavljamo razgovore u Podgorici", navodi se na zvaničnom Tviter nalogu predsjednika Crne Gore

3252 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Tviter/Milo Đukanović
Foto: Tviter/Milo Đukanović

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović susreo se sa predsjednicom zemlje domaćina globalnog bezbjednosnog foruma GLOBSEC Zuzanom Čaputovom.

Đukanović je doputovao u Bratislavu, gdje na poziv predsjednika GLOBSEC-a Roberta Vasa, učestvuje na 17. globalnom bezbjednosnom forumu koji se održava od 2. do 4. juna.

On će danas biti govornik na panelu „Sad ili nikad: Otključavanje evropske budućnosti za Zapadni Balkan”.

Susret sa Čaputovom je ocijenio kao nastavak kontinuiteta dijaloga Crne Gore i Slovačke na najvišem nivou i da je to potvrda "odličnih međudržavnih odnosa i sadržajne saradnje".

"Zajednička i odlučna osuda agresije na Ukrajinu i potreba za daljom podrškom zemlji. Zahvalnost na dosljednoj i kontinuiranoj podršci evropskoj integraciji ZB i pristupanju EU. Pocrtana važnost očuvanja momentuma jedinstva i odlučnosti za potvrdu politike proširenja. Nastavljamo razgovore u Podgorici", navodi se na zvaničnom Tviter nalogu Đukanovića.

Bonus video: