Krivokapić sa Ardeleanuom: Rumunija pouzdan saveznik koji slovi za jednog od stubova bezbjednosti na istoku Evrope

Krivokapić je naglasio da su za Crnu Goru korisna iskustva i znanja članice EU iz oblasti vladavine prava, "jer se države - nekad Rumunija, a sada Crna Gora, suočavaju sa sličnim izazovima tokom pregovaračkog procesa", te da je na toj liniji ocijenjeno da "više pravde u državi znači bolji život građana"

1359 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova
Sa sastanka, Foto: Ministarstvo vanjskih poslova

Ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić sastao se danas sa ambasadorom Rumunije u Crnoj Gori, Mateiom Viorelom Ardeleanuom.

Na sastanku je, kako je saopšteno, ocijenjeno da prijateljstvo dvije države ima duboke korijene, koji predstavljaju dobar preduslov za razvijanje i jačanje sveukupnih bilateralnih odnosa.

Krivokapić je, kako je navedeno, kazao da je Rumunija pouzdan saveznik, koji unutar Alijanse slovi za jednog od stubova bezbjednosti na istoku Evrope.

"Na sastanku je iskazana neupitna podrška Rumunije evropskom putu Crne Gore, kao i odlučnost i potreba da se iskoristi aktuelni momenat i uradi više za prostor Zapadnog Balkana u kontekstu ubrzanja pregovora sa EU", piše u saopštenju.

Krivokapić je naglasio da su za Crnu Goru korisna iskustva i znanja članice EU iz oblasti vladavine prava, "jer se države - nekad Rumunija, a sada Crna Gora, suočavaju sa sličnim izazovima tokom pregovaračkog procesa", te da je na toj liniji ocijenjeno da "više pravde u državi znači bolji život građana."

Bonus video: