"Stepen realizacije aktivnosti Akcionog plana nije bio na zadovoljavajućem nivou"

Izvještaj će, kako navode, sa odgovarajućim preporukama za nadležne institucije, biti upućen Vladi na usvajanje

1110 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Ministarstvo pravde
Foto: Ministarstvo pravde

Savjet za praćenje sprovođenja Strategije reforme pravosuđa 2019-2022 održao je danas sjednicu kojom je predsjedavao ministar pravde, Marko Kovač, na kojoj je konstatovao da stepen realizacije aktivnosti iz Akcionog plana u prethodnoj godini nije bio na zadovoljavajućem nivou.

Kako je saopšteno iz Ministarstva pravde, u skladu sa obavezama predviđenim Strategijom reforme pravosuđa 2019-2022, Savjet je na današnjoj sjedici razmotrio i usvojio Predlog godišnjeg izvještaja o sprovođenju Akcionog plana za implementaciju Strategije reforme pravosuđa 2019-2022 (za 2021. godinu).

Izvještaj će, kako navode, sa odgovarajućim preporukama za nadležne institucije, biti upućen Vladi na usvajanje.

"U raspravi je konstatovano da stepen realizacije aktivnosti iz Akcionog plana nije bio na zadovoljavajućem nivou i iskazana je potreba za intenziviranjem rada na realizaciji svih nerealizovanih i djelimično realizovanih aktivnosti iz izvještajnog perioda, kao i svih planiranih aktivnosti u 2022. godini, a sve to u cilju postizanja vidljivih rezultata u procesu reforme pravosuđa u Crnoj Gori", piše u saopštenju.

U saopštenju se zaključuje i da je tokom sastanka konstatovana spremnost predstavnika Advokatske komore, odnosno v.d. predsjednika Zdravka Begovića, da se u najkraćem roku održe izbori i izabere novo rukovodstvo Komore.

Bonus video: