Vukčević: Kako to da o otimanju novca govore Marovićeve partijske kolege

Cetinjani znaju, smatra član Predsjedništva cetinjskog odbora Socijaldemokratske partije, da se svaka istina DPS-a može mjeriti dužinom najduže žičare na svijetu koju su izgradili
110 pregleda 0 komentar(a)
Marko Vukčević, Foto: SDP
Marko Vukčević, Foto: SDP
Ažurirano: 13.10.2017. 13:31h

Elementarno civilizovano bi bilo da o otimanju novca ne govori filijala budvanske organizovane kriminalne grupe koja je, prema priznanju njenog šefa i bivšeg potpredsjednika DPS-a, ojadila građane Crne Gore za više stotina miliona eura, kazao je Marko Vukčević, član Predsjedništva cetinjskog odbora Socijaldemokratske partije.

Iz kabineta gradonačelnika Prijestonice Aleksandra Bogdanovića ranije danas su kazali da je SDP uskratio Cetinje za 40 miliona eura.

Tvrdnja DPS-a da je SDP uskratio Cetinje za 40 miliona dok ste je DPS imao jednopartijsku lokalnu vlast, dodaje Vukčević, jednako je istinita koliko i patriotizam Marovića, a Cetinjani znaju, smatra on, da se svaka istina DPS-a može mjeriti dužinom najduže žičare na svijetu koju su izgradili.

"Mi u SDP-u vjerujemo da je odgovornost držanja javno izrečenih obećanja pitanje poštenja i časti, i vezano je za sudbinu slobodnih ljudi. Zato od vas tražimo odgovornost da nakon deceniju samostalnog upravljanja Cetinjem se bolje fokusirate na sopstvena predizborna obećanja i jasno odgovorite građanima Prijestonice kojima pred svake izbore slažete priču lošije nego kockice po rekonstruisanoj Njegoševoj. Đe nam je uredno vodosnabdijevanje grada u XXI vijeku? Vidi li se sa gondola najduže žičare na svijetu „najveće gradilište u Crnoj Gori“? Kako radi fabrika čokolade? Đe nam je MACCOC i što se desilo sa milion eura našeg novca za finansiranje ove bajke? Javljaju li se Marina, Brosnan i Depardje? Ko je dao gol za Lovćen protiv Hajduka na novom stadionu? Radi li TV Cetinje? Pogoni u Gornjem Obodu? Huawei, ništa? Makar fabrike solarnih panela, kožne galanterije i markera? Čuje li se Ponor? Đe su preko 2 miliona eura od nedavno rekonstruisanih Dvorskoga trga i Njegoševe, kojima već treba rekonstrukcija rekonstrukcije?" navodi Vukčević.

On je upitao vlast u Prijestonici, između ostalog, zašto se građanima Cetinja ne plaćaju porezi i doprinosi i koliko se građana odselilo iz Prijestonice.

"Znate li da nije za pohvalu da imamo markete Voli i Idea kad ih već nalazimo u svim gradovima i većim selima u CG? Znate li da svake godine na gorivo potrošite 100 laptopova za naše đake prvake? Jeste li objasnili Cetinjanima da na telefone i reprezentaciju trošite 100 naknada od po 500e za novorođene bebe? Koliko se naših sugrađana odselilo„sigurnim korakom“ otkad ste na vlasti? Koliko ste cetinjskih majki i familija ostavili bez 'leba i na ulicu? Koliko naših sugrađana putuje na posao stopirajući svakog jutra? Kako ste uspjeli da zadužite Cetinje 25 miliona eura i povedete grad u „evropsku budućnost“?" zaključuje u saopštenju Vukčević.

Bonus video: