MO: Klikovac i Peković upućeni na školovanja u SAD

Brigadni general Milutin Đurović je istakao da vjeruje da će oficiri steći nova znanja i vještine, koja će primijeniti u daljem radu u Vojsci Crne Gore nakon školovanja, kako bi dodatno doprinijeli jačanju sistema odbrane naše zemlje

4509 pregleda 19 komentar(a)
Klikovac i Đurović, Foto: Ministarstvo odbrane
Klikovac i Đurović, Foto: Ministarstvo odbrane

Načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Milutin Đurović, sastao se sa potpukovnikom Mitrom Klikovcem i kapetanom fregate Željkom Pekovićem, koji će biti upućeni na školovanja u prestižnim vojnim koledžima u SAD.

To je saopšteno iz Ministarstva odbrane (MO).

Kako navode u saopštenju, general je istakao da vjeruje da će oficiri steći nova znanja i vještine, koja će primijeniti u daljem radu u Vojsci Crne Gore nakon školovanja, kako bi dodatno doprinijeli jačanju sistema odbrane naše zemlje.

"Potpukovnik Klikovac pohađaće Ratni koledž Kopnenih snaga SAD u Pensilvaniji. Ta institucija ima tradiciju dužu od jednog vijeka i polaznike uči liderskim i strateškim vještinama, kako bi bili u stanju da donose odluke na najvišim nivoima, grade i usavršavaju bezbjednosne snage svojih zemalja", piše u saopštenju.

Dodaju da će Peković biti upućen na Mornarički komandni koledž u Roud Ajlendu.

Đurović i Peković
Đurović i Pekovićfoto: Ministarstvo odbrane

"Svake godine više od 40 predstavnika država iz cijelog svijeta dobije priliku da izučava teme iz oblasti združenih vojnih operacija, donošenja odluka o nacionalnoj bezbjednosti, strateškog planiranja i liderstva. Poseban akcenat tokom školovanja je na gradnji povjerenja i jačanja saradnje između američkih i oficira-polaznika iz drugih zemalja", navodi se u saopštenju MO.

Do sada, zaključuju, je jedan oficir Mornarice VCG završio to prestižno usavršavanje.

Bonus video: