Milatović: Da li je Crna Gora sada bezbjednija nego što je to bila prije početka priče o učlanjenju u NATO

"U ovom vremenu došli smo u poziciju da imamo moćne i veoma opasne neprijatelje"

7808 pregleda 18 komentar(a)
Foto: DF
Foto: DF

Danas se postavlja pitanje - da li je Crna Gora sada bezbjednija nego što je to bila prije nego je počela priča o učlanjenju u NATO, rekao je Janko Milatović, poslanik Demnokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore, povodom pet godina od prijema Crne Gore u NATO.

"Naime, tada smo imali veoma dobre odnose i sa Istokom i sa Zapadom i nijesmo imali ni jednog neprijatelja u svom okruženju. U ovom vremenu došli smo u poziciju da imamo moćne i veoma opasne neprijatelje", dodao je Milatović u saopštenju koje je medijima dostavio DF.

DF navodi da je odluka o ulasku u NATO izglasana u Skupštini Crne Gore "i bez referendumskog izjašnjavanja naroda".

"Što je neshvatljivo za tako krupne odluke. I donosioci takve odluke i njihovi strani partneri znali su da je preko 80 posto građana Crne Gore protiv takve odluke. Pokvarili smo odnose čak i sa tradicionalnim saveznicima. Pogotovo se to odnosi na vjekovno prijateljstvo i savezništvo sa Rusijom", kaže Milatović.

Smatra da je "ovako jednostranim gledanjem i neprijateljskim ponašanjem Crna Gora dovela sebe u situaciju da bude na spisku neprijateljskih država Ruske federacije".

"A, da njeni zapadni partneri nemaju ništa bolje mišljenje o maloj kriminalizovanoj Crnoj Gori nego što su ga imali prije ovakve odluke. Čak mislim da su nam prije bili i veći saveznici. Da ne govorim o posljedicama ovakvih odluka po našu turističku privredu i naše proizvođače vina poput Plantaža koje su izbačene s istočnog tržišta. Glas naroda je glas boga, a kako su crnogorski vlastodršci još davno otpočeli borbu protiv vlastitog naroda i boga onda je ovo za njih bio logičan red poteza", zaključio je Milatović.

Bonus video: