"cilj je da se razviju jake i nezavisne institucije"

Smailović: Za Crnu Goru ne postoji značajniji partner od EU

Smailović je istakao da Instrument pretpristupne podrške (IPA) predstavlja opipljivu korist koju građani imaju od procesa pristupanja, te da je za region IPA III prilika da se sarađuje na zajedničkim projektima i da se institucije, civilni sektor i građani strateški uvežu

3250 pregleda 1 komentar(a)
Smailović, Foto: Bošnjačka stranka
Smailović, Foto: Bošnjačka stranka

Za Crnu Goru ne postoji značajniji partner od EU (Evropska unija) i cilj je da se kroz podršku od strane EU razviju jake i nezavisne institucije, sa vladavinom prava kao integralnim elementom napretka u pretpristupnom procesu, poručio je poslanik Bošnjačke stranke (BS) Amer Smailović.

Iz BS je saopšteno da je Smailović učestvovao na sastanku Konferencije parlamentarnih odbora za evropske integracije/poslove zemalja obuhvaćenih Procesom stabilizacije i pridruživanja jugoistočne Evrope (COSAP/KOSAP) u Ohridu, kao dio delegacije Crne Gore, na kojem su učestvovale i delegacije Albanije, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije, Turske i Kosova. Ovogodišnji sastanak obilježila je rasprava na temu regionalne saradnje na Zapadnom Balkanu kao i na temu Instrumenta pretpristupne pomoći 2021-2027 (IPA III).

Smailović je istakao da Instrument pretpristupne podrške (IPA) predstavlja opipljivu korist koju građani imaju od procesa pristupanja, te da je za region IPA III prilika da se sarađuje na zajedničkim projektima i da se institucije, civilni sektor i građani strateški uvežu.

"Na kraju sastanka učesnici su se zahvalili na organizaciji Parlamentu Republike Sjeverne Makedonije i izrazili punu podršku narednom domaćinu COSAP-a, Skupštini Crne Gore", zaključuje se u saopštenju BS.