Bečić: Moramo spriječiti širenje divljih deponija, devastaciju riječnih tokova, krivolov, ilegalnu sječu šuma...

"Raznolikost flore i faune, reljefa od mora i plaža do brda i planina, bogatstvo rijekama i jezerima čine Crnu Goru jednom od najljepših država na svijetu", poručio je Bečić

2420 pregleda 13 komentar(a)
Bečić, Foto: Luka Zeković
Bečić, Foto: Luka Zeković

Priroda je bila darežljiva prema Crnoj Gori i mi taj dar moramo pažljivo čuvati, odgovorno i ekološki se ponašati da bi sačuvali svoju zemlju i njene ljepote za buduće generacije da i oni mogu u njima da uživaju, saopštio je Aleksa Bečić, predsjednik Demokratske Crne Gore.

"U ime Demokrata i svoje ime, svim građanima i građankama Crne Gore čestitam 5. jun, Međunarodni dan zaštite životne sredine u nadi da ćemo opravdati status prve ekološke zemlje u svijetu. Raznolikost flore i faune, reljefa od mora i plaža do brda i planina, bogatstvo rijekama i jezerima čine Crnu Goru jednom od najljepših država na svijetu. Da status ekološke države ne ostane samo slovo na papiru moramo raditi zajedno i spriječiti širenje divljih deponija, devastaciju riječnih tokova, krivolov, ilegalnu sječu šuma, povećati broj reciklažnih centara, smanjiti emisiju štetnih gasova i okrenuti se ka većoj upotrebi obnovljivih izvora energije", istakao je Bečić na Tviteru.

On je dodao da je "uvjeren da ćemo i u buduće nastaviti sa organizacijom posebnih događaja u čast godišnjica od proglašenja Crne Gore za ekološku državu poput one veličanstvene 30. godišnjice na Žabljaku".

"Još jednom srećan Međunarodni dan zaštite životne sredine", poručio je Bečić.

Bonus video: