URA Cetinje: Izazovi, golgota i pritisci samo su uljepšali put do cilja do kojeg smo došli sa ožiljcima...

"Ponudili smo novu vrijednost zasnovanu na evropskoj agendi, poštovanju Ustava, borbi za vladavinu prava i državu progresivnih građana koji ne pristaju na polarizovano društvo"

2591 pregleda 11 komentar(a)
Cetinjska URA, Foto: URA Cetinje
Cetinjska URA, Foto: URA Cetinje

Pojava cetinjske URE 2015. godine značila je politički zemljotres, kako na Cetinju, tako i u Crnoj Gori, saopšteno je danas iz Opštinskog odbora Građanskog pokreta URA Cetinje.

Oni su u saopštenju naveli da proslavljaju sedmi rođendan.

"Ponudili smo novu vrijednost zasnovanu na evropskoj agendi, poštovanju Ustava, borbi za vladavinu prava i državu progresivnih građana koji ne pristaju na polarizovano društvo. Promovisali smo demokratiju, dijalog, pravo na drugačije mišljenje, gradili smo i gradimo evropsko i građansko Cetinje i Crnu Goru koji ne mrze već razumiju, vole i u kojima ima mjesta za sve, bez obzira na različitosti. Brojni izazovi, golgota i pritisci samo su uljepšali put do ostvarenja cilja do kojeg smo došli sa ožiljcima koji će nam uvijek služiti na ponos", ističe se u saopštenju cetinjske URE.

Oni su dodali da su prvu veliku pobjedu ostvarili 26. novembra 2017. godine kada su kako navode "postali najjača opoziciona partija u gradu, a URU na državnom nivou etablirali kao relevantan politički subjekt snažne progresivne ideje čija budućnost tek dolazi".

"Drugu istorijsku pobjedu ostvarili smo 30. avgusta 2020. godine kada smo uspjeli da, po prvi put od uvođenja parlamentarizma izborima smijenimo vlast i oslobodimo se politike koja je 30 godina razarala Cetinje i Crnu Goru. Cetinjska URA, kao odbor koji je imao procentualno najbolji rezultat od svih drugih odbora URE, dala je ogroman doprinos toj pobjedi. Treća i najznačajnija pobjeda za naše Cetinje dogodila se 5. decembra 2021. godine kada smo, nakon više od godinu dana svakodnevne hajke, progona, laži i kleveta, sačuvali jedinstvo, pokazali snagu, ponos i prkos, i na demokratski način, izborima, smijenili vlast i otvorili neke nove horizonte za naš grad", piše u saopštenju.

Oni su naveli "nakon svega, nastavljamo dalje, nikad jači i jedinstveniji, sa puno elana, u nove pobjede, za Cetinje, za Crnu Goru".

"Cetinjska URA ne poznaje granice i za nas ne postoje nesavladive prepreke", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: