Rogozin zaprijetio Crnoj Gori balističkim projektilima

„Znate za šta je dobar "Sarmat"? Od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju neće tražiti saglasnost za letjenje", napisao je Rogozin

49240 pregleda 175 komentar(a)
Rogozin, Foto: Wikimedia
Rogozin, Foto: Wikimedia

Direktor ruske državne svemirske agencije Roskosmos Dmitrij Rogozin zaprijetio je Crnoj Gori interkontinentalnim balističkim projektilima navodeći da je Crna Gora izdala zajedničku istoriju.

Rogozin se oglasio na Twitteru nakon što je Crna Gora zabranila prelet avionu ruskog šefa diplomatije Sergeja Lavrova koji je planirao da posjeti Srbiju.

„Znate za šta je dobar "Sarmat"? Od kukavičkih Bugara, osvetoljubivih Rumuna i Crnogoraca koji su izdali našu zajedničku istoriju neće tražiti saglasnost za letjenje", napisao je Rogozin.

"Sarmat" je naziv za rusku interkontinentalnu balističku raketu.

Rogozin je svojevremeno, dok je bio potpredsjednik ruske Vlade zadužen za naoružanje, kazao da će Crna Gora zažaliti zbog odluke da se pridruži NATO.

Demokratski front je 2016. pozvao Rogozina da posjeti Crnu Goru, a iz Ministarstva vanjskih poslova je tada rečeno da to nije moguće jer se Rogozin nalazi na listi ruskih državljana kojima nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, na osnovu stava Vlade da u sankcijama prema Rusiji slijedi Evropsku uniju.

Rogozina je, kako je saopšteno tada iz MVP, u posjetu Crnoj Gori pozvao jedan od lidera DF Milan Knežević, bez ikakvih konsultacija s nadležnim organima.

Bonus video: