Sastanak Abazović-Zelioli: Italija je spremna da Crnoj Gori obezbijedi softver za praćenje i oduzimanje imovine

Abazović je istakao da je Crna Gora usredsređena na reforme u više sektora

5766 pregleda 5 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Italija je spremna da Crnoj Gori obezbijedi softver za proces praćenja i oduzimanja imovine, koji je izradila italijanska Nacionalna uprava za borbu protiv mafije (DNA).

To je saopšteno na sastanku crnogorskog Dritana Abazovića i ambasadora Italije u Crnoj Gori Luke Zeliolija.

Iz Abazovićevog kabineta saopšteno je, da je na sastanku ocijenjeno da prijateljski odnosi i kontinuiran politički dijalog na visokom nivou najbolje odslikavaju bilateralnu saradnju Crne Gore i Italije.

Abazović je istakao da je Crna Gora usredsređena na reforme u više sektora.

“Najveću podršku i pomoć, kada je riječ o bilateralnim odnosima sa Italijom, Crna Gore očekuje u reformi pravosuđa, uspostavljanju vladavine prava, oblasti sloboda i bezbjednosti”, kaže se u saopštenju.

Navodi se da je Italija spremna da obezbijedi softver za proces praćenja i oduzimanja imovine (SIDDA/SIDNA), koji je izradila italijanska Nacionalna uprava za borbu protiv mafije (DNA).

“Istaknuta je posebno intenzivna saradnju u oblasti unutrašnjih poslova i potreba još snažnije saradnje ministarstava unutrašnjih poslova i policija dvije države, posebno u domenu readmisije, vanrednih situacija, granične bezbjednosti i borbi protiv organizovanog kriminala”, navodi se u saopštenju.

Kako je saopšteno, Abazović i Zelioli su se saglasili da je veliki potencijal za saradnju između dvije države prepoznat u oblastima odživog razvoja i zaštite životne sredine, zdravstvu, poljoprivredi, nauci i obrazovanju.

Bonus video: