Zirojević: Lavrova podrška Otvorenom Balkanu treba da bude alarm da se dobro razmisli i bude protiv te inicijative

"Izgleda servilnost Abazovića i Jokovića njihovom šefu iz Beograda, a samim tim i šefovima iz Moskve, ide toliko daleko da bi oni Lavrova vrlo rado dočekali sa Crnoj Gori dobro poznatim transparentom - gađajte i nas, nijesmo gubavi. Samo da se izdaja države sprovede što prije i do kraja"

4399 pregleda 16 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Portparol Socijaldemokrata (SD) Nikola Zirojević poručio je da čim ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov daje podršku inicijativi Otvoreni Balkan, "to za Crnu Goru treba da bude alarm da se dobro razmisli i bude protiv te inicijative".

Zirojević je dodao da "dok nam jedan danas prijeti balističkim raketama, drugi, koji iz iste glave govori, daje otvorenu podršku Vučićevom Otvorenom Balkanu."

"To što nas u ovakvu inicijativu guraju oni koji nam prijete projektilima nije sporno predsjedniku i potpredsjedniku Vlade, Abazoviću i Jokoviću i njihovim partnerima iz DF-a koje štite po dubini. Izgleda servilnost Abazovića i Jokovića njihovom šefu iz Beograda, a samim tim i šefovima iz Moskve, ide toliko daleko da bi oni Lavrova vrlo rado dočekali sa Crnoj Gori dobro poznatim transparentom - gađajte i nas, nijesmo gubavi. Samo da se izdaja države sprovede što prije i do kraja", poručio je Zirojević.

Kazao je da su Socijaldemokrate podmetačinu od manjinske Vlade, "čija je stvarna agenda samo jedno - slabljenje institucija i države Crne Gore koje će u konačnom dovesti do njenog samog sloma," prve prepoznale i odbile da učestvuju u "ovom, za našu državu opasnom eksperimentu."

"Kao što smo to u samom startu prepoznali, tako ćemo se čvrsto i beskompromisno boriti protiv ovog projekta i svih njegovih izvršilaca", zaključuje Zirojević u saopštenju.

Bonus video: