Marović: Bez napretka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala nema pomaka u procesu evropske integracije

"Ambasador Slovenije Gregor Presker rekao je da Slovenija ima institucionalno znanje u spremna je da pomogne Crnoj Gori i pruži bilateralno-tehničku pomoć u različitim oblastima pregovaračkih poglavlja"

5157 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka Marović Presker, Foto: Gov.me/Saša Matić
Sa sastanka Marović Presker, Foto: Gov.me/Saša Matić

Vidljiv napredak u vladavini prava prioritet je Vlade, jer bez napretka u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala i nezavisnosti institucija nema pomaka u procesu evropske integracije, poručila je ministarka evropskih poslova Jovana Marović u razgovoru sa ambasadorom Slovenije Gregorom Preskerom.

Kako se navodi u saopštenju iz ovog vladinog resora Marović je upoznala Preskera sa planovima Vlade usmjerenim na ispunjenje privremenih i dobijanje završnih mjerila u poglavljima 23 i 24 do kraja godine.

Rekla je da slijedi, kako se dodaje, "racionalizacija pregovaračke strutkure koja će omogućiti efikasniji i brži nastavak pregovaračkog procesa".

"Govoreći o inicijativi 'Otvoreni Balkan'’, Marović je istakla da je potrebna sveobuhvatnija analiza na osnovu koje Crna Gora može zauzeti svoj stav, poručivši da je našoj državi primaran cilj članstvo u EU", piše u saopštenju.

Presker je istakao, dodaju iz Ministarstva evropskih poslova da Slovenija ima institucionalno znanje u spremna je da pomogne Crnoj Gori i pruži bilateralno-tehničku pomoć u različitim oblastima pregovaračkih poglavlja.

"Ohrabruje deblokada procesa i planirane promjene u pregovaračkoj strukturi koji treba da budu impetus daljeg rada Vlade", rekao je ambasador Presker, a navodi se u saopštenju.

Bonus video: