Danilović: Zabraniti prelet avionu u kojemu je Lavrov poduhvat je podaničke politike, sa nama mlate ko sa krpom

"Istini za volju to je jedino što "mi" možemo da zabranimo, pošto su godinama unazad transportni avioni iz Ukrajine dovozili ili odvozili tone i tone cigareta sa podgoričkog aerodroma kako bi naša političko-ekonomska oligarhija bezbjedno švercovala duvan", kazao je Danilović

30006 pregleda 52 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Sramna zabrana preletu aviona Sergeja Lavrova preko teritorije Crne Gore ima više veze sa Srbijom nego sa nama. Njegov "zabranjeni let" nije poruka Rusiji nego Beogradu i ponovo, u tu prljavu igru, naguravaju Crnu Goru.

To je kazao predsjednik Ujedinjene Crne Gore Goran Danilović.

"Mi smo izgubili suverenitet i sa nama mlate kao sa poslednjom krpom. Nije bilo davno kada je ruski Iljušin gasio pomahnitale požare po Crnoj Gori. A, čini mi se, nakjuče je igrana fudbalska utakmica prijateljstva između ruskih prarlamentaraca, predvođenim Grizlovom i DPS loptaša, i to na sred Cetinja. Zabraniti prelet avionu u kojemu je Lavrov poduhvat je podaničke politike. Istini za volju to je jedino što "mi" možemo da zabranimo, pošto su godinama unazad transportni avioni iz Ukrajine dovozili ili odvozili tone i tone cigareta sa podgoričkog aerodroma kako bi naša političko-ekonomska oligarhija bezbjedno švercovala duvan", kazao je Danilović.

Kazao je da se sad i mi igramo rata "vjerujući da su nam dupeta na sigurnoj udaljenosti i pod NATO štitom".

"A kako to izgleda kad te NATO brani imamo priliku da vidimo svakodnevno. Nikad ne treba zaboraviti zlatno narodno pravilo; Kad se konji biju, magarad stradaju. I to ne ona magarad koje se u tuči zateknu slučajno, nego ona što se umagarade - magarci koje ne mogu da opamete ni konji ni ljudi", poručio je Danilović.

Bonus video: