Milačić: Osuđujemo zabranu preleta Lavrovu, ekscentrični potezi kao ovaj teško se brišu kod velikih sila kakva je Rusija

"Posljedice ovakvih političkih gafova neće plaćati samo vlada Dritana Abazovića, nego čitave naredne generacije crnogorskog rukovodstva"

4642 pregleda 22 komentar(a)
Milačić, Foto: Boris Pejović
Milačić, Foto: Boris Pejović

Prava Crna Gora najoštrije osuđuje potez vlade Dritana Abazovića, Ranka Krivokapića i Vladimira Jokovića kojim je zabranila prelet šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu, rekao je predsjednik ove partije Marko Milačić.

"Opstrukcija diplomatije neće pomoći Ukrajini, ali će stvoriti probleme Crnoj Gori, koja je ekonomski i razvojno u značajnoj mjeri okrenuta Rusiji. Ne zaboravimo da ne postoji vojni sukob trajnog karaktera, pa će i sukobu u Ukrajini doći očekivani kraj, koji će zahtjevati obnavljanje svih nivoa odnosa i obostranih međudržavnih interesa", dodao je Milačić, a navodi se u saopštenju Prave Crne Gore.

Međutim, kako kaže Milačić, "posljedice ovakvih političkih gafova neće plaćati samo vlada Dritana Abazovića, nego čitave naredne generacije crnogorskog rukovodstva".

"Ovako ekscentrični potezi zvaničnog rukovodstva jedne male zemlje, teško se brišu kod velikih sila kakva je Rusija, a veoma ih je lako i tehnički jednostavno izvršiti", smatra Milačić.

On je pozvao Vladu Crne Gore da "što prije počne da ispravlja greške".

"Koje će skupo plaćati prosječni građani i buduće generacije koje nasljeđuju teret sadašnjih odluka ove, nikad čudnije, nikad heterogenije i nikad neodgovornije grupe na čelu države, koja brine jedino o sabiranju lakih, neprirodno skupih i neviđeno otrovnih političkih poena", zaključio je Milačić.

Bonus video: