pozvao premijera i damjanovića da mu u tome pomognu

Joković predlaže formiranje Direkcije za robne rezerve: Važno je da nas kriza ne zatekne

"Direkcija za robne rezerve nije pitanje nečijeg političkog hira, već stvar nužnosti u krizi koja predstoji. Moramo obezbijediti dovoljne rezerve brašna, prehrambenih proizvoda, šećera, ali i lijekova, nafte i drugih potrepština"

12760 pregleda 22 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Geopolitičke i geoekonomske prilike na globalnom nivou komplikuju se i usložnjavaju, mnogim djelovima svijeta prijeti nestašica hrane i energenata. Zbog toga, po uzoru na razvijene zemlje, Crna Gora treba da u okviru ministarstva kojim rukovodim, formira Direkciju za robne rezerve, kazao je ministar poljoprivrede Vladimir Joković.

On je rekao da je neodgovoran pristup prethodnih vlasti stvaranju elementarnih uslova za normalno funkcionisanje sistema u uslovima krize doveo do toga da je Crna Gora jedna od rijetkih evropskih zemalja koje nemaju direkciju za robne rezerve.

Joković je zamolio premijera Dritana Abazovića, članove Vlade a posebno ministra finansija Aleksandra Damjanovića da zajedničkim snagama formiraju Direkciju za robne rezerve Crne Gore.

"Smatram da se preko Ministarstva finansija relativno lako mogu obezbijediti sredstva iz budžeta za realizovanje ove ideje. Direkcija za robne rezerve nije pitanje nečijeg političkog hira, već stvar nužnosti u krizi koja predstoji. Moramo obezbijediti dovoljne rezerve brašna, prehrambenih proizvoda, šećera, ali i lijekova, nafte i drugih potrepština. Važno je da nas, za razliku od nekih prošlih vremena, kriza ne zatekne i da građanima obezbijedimo institucionalni okvir na koji se u svakom kriznom trenutku mogu osloniti", smatra Joković.

Navodi da je kao resorni ministar spreman da garantuje za kvalitet i efikasnost Direkcije za robne rezerve Crne Gore ukoliko ista bude formirana.