Dukaj: Ministarstvo javne uprave ima važnu misiju na evropskom putu Crne Gore

Slovačka snažno i u kontinuitetu podržava evropsku integraciju Crne Gore, rekao je ambasador te zemlje Boris Gandel

3166 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Dukaj Gandel, Foto: Gov.me/Saša Matić
Sa sastanka Dukaj Gandel, Foto: Gov.me/Saša Matić

Ministarstvo javne uprave ima važnu misiju na evropskom putu Crne Gore i u punom kapacitetu je posvećeno unapređenju i optimizaciji procesa unutar same uprave, rekao je ministar ovog vladinog resora Maraš Dukaj tokom sastanka sa ambasadorom Slovačke u Crnoj Gori Borisom Gandelom.

"Posvećeni smo stvaranje efikasne, servisno opredijeljene javne uprave na državnom i lokalnom nivou, koju karakteriše rast povjerenja građana u njen rad", dodao je Dukaj, a navodi se u saopštenju Ministarstva javne uprave.

Kako se navodi Dukaj je istakao da dvije države baštine tradicionalno dobre i prijateljske odnose, te da postoji prostor za produbljivanje saradnje u mnogim oblastima reforme javne uprave.

Slovačka snažno i u kontinuitetu podržava evropsku integraciju Crne Gore, rekao je Gandel.

"Kao i politiku proširenja EU i spremni smo da na svim nivoima pružimo političku i ekspertsku podršku u procesu integracije Crne Gore u EU. Unapređenje efikasnosti i efektivnosti javne uprave u Crnoj Gori predstavlja preduslov za sve ostale reforme i imaćete punu podršku Slovačke u modernizacije javne administracije", dodao je Gandel.

Obostrano je izraženo očekivanje, kako piše u saopštenju, da će se saradnja Crne Gore i Slovačke nastaviti i u narednom periodu, kroz realizaciju zajedničkih programa i projekata, razmjeni iskustva i dobrih praksi u dijelu reforme javne uprave, praćenja i evaluacije sprovođenja Strategije reforme javne uprave, boljeg strateško planiranja i odlučivanja u oblasti javne uprave.

Bonus video: