Rovčanin na čelu pljevaljskog odbora Demokrata

“Pored toga što je obezbijeđena finansijska konstrukcija, izrađena su sva neophodna planska dokumenta, utvrđena je trasa toplovoda i u naredne dvije nedelje se očekuje tender za izvođenje radova”, izjavio je Rovčanin, uz napomenu da “više niko ne može poništiti niti će bilo kojim potezom promijeniti činjenicu da smo za godinu dana uradili više, nego svi oni za punih 30 godina”

4747 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Demokrate Pljevlja
Foto: Demokrate Pljevlja

Za predsjednika pljevaljskog odbora Demokratske Crne Gore na konvenciji je izabran dosadašnji portparol Nikola Rovčanin.

Konvenciji je prisustovalo 800 delegata što je, kazali su iz Demokratske Crne Gore, čini najvećom izbornom konvencijom jednog političkog subjekta u novijoj istoriji Pljevalja.

Pljevaljski odbor će ubuduće brojati 155 članova.

"Nešto duže od godinu dana, Rovčanin vrši funkciju izvršnog direktora Elektroprivrede Crne Gore, za vrijeme čijeg mandata je to najveće državno preduzeće ostvarilo najbolje rezultate u od kad kompanija postoji postavljajući brojne rekorde u poslovanju, ali se istaklo i na polju društvene odgovornosti pomažući mnogim sportskim, prosvjetnim i vjerskim organizacijama", navodi se u saopštenju Demokrata.

Rovčanin je u obraćanju delegatima kazao da je posebno ponosan na projekat Toplifikacije Pljevalja.

“Pored toga što je obezbijeđena finansijska konstrukcija, izrađena su sva neophodna planska dokumenta, utvrđena je trasa toplovoda i u naredne dvije nedelje se očekuje tender za izvođenje radova”, izjavio je Rovčanin, uz napomenu da “više niko ne može poništiti niti će bilo kojim potezom promijeniti činjenicu da smo za godinu dana uradili više, nego svi oni za punih 30 godina”.

Kazao je da je svaki građanin u prilici da svojim očima vidi građevinske mašine i kranove i vidi kako odmiču iz dana u dan radovi na projektu eko rekonstrukcije vrijedne 70 miliona eura i dodao da će ovaj projekat u ovoj godini obezbijediti više od dvije stotine novih radnih mjesta u Pljevljima.

Rovčanin je govorio o realizovanim projektima i posvećenosti zelenoj tranziciji u prilog čemu govori činjenica da će u toku juna na 114 objekata u Pljevljima i više hiljada u Crnoj Gori instalirati prvi solarni paneli.

"Govoreći o svim realizovanim projektima u Pljevljima, posebno se ističe projekat Hidroelektrane Otilovići koji je doveden do faze izvođenja radova i ta elektrana vrijedna 5 miliona eura ima potencijal da snabdijeva energijom 80% potreba Žabljaka. Postojeća brana je uređena, osvijeljenja i Pljevlja su prije mjesec dana dobila jedan od svojih simbola u punom sjaju", rekao je. Rovčanin je kazao i da je ispravljena decenijska nepravda i vraćena imovina Hadži Hasanovoj džamiji koju je ranija vlast pretvorila u naplatni punkt . “Zbog složenog postupka prvo nabavke nove zgrade, a potom rekonstrukcije koja je u toku, preseljenje se očekuje u julu ove godine na veliko zadovoljstvo svih nas” zaključio je Rovčanin. Doskorašnji predsjednik Opštinskog odbora Milojica Tešović poručio je da nije na odmet reći da duh Demokrata nije samo zaživio već postao dominatan u našem gradu.

On je naveo da su Demokrate Pljevlja do sada formirale 21 novi mjesni odbor, Forum žena sa 70 članica i Forum mladih sa 50 članova, a danas i novi Opštinski odbor sa 155 članova.

“Formiran je kvalitetan odbornički klub koji je u Skupštini opštine svojim aktivnim odnosom radio na rješavanju brojnih problema. A problema je bilo na pretek imajući u vidu trodecenijsku vladavinu Demokratske partije socijalista. Tako na primjer u prošloj godini opštinski budžet iznosio je dvadeset miliona, a za kapitalni budžet ustrošeno je svega 3,6 miliona ili svega 17 odsto u odnosu na ostvareni budžet. Da situacija bude još gora, lokalna vlast nije uspjela da utroši sva sredstva i prenijela je u narednu godinu 5,2 miliona eura. Takva situacija je bila prošle, pretprošle i prethodnih godina, što pokušavaju da pravdaju nekim objektivnim okolnostima, što nije tačno. Jednostavno rečeno, iako ima novca, ne znaju da ga pametno utroše bez obzira na probleme koje imamo. U pitanju je nerad i nestručnost da se bolje i kvalitetnije radi. A da se može suprotno, pokazali su kadrovi Demokrata najavljujući ekološku rekonstrukciju termoelektrane i toplifikaciju grada. Ono što nije rađeno 30 godina mi smo pokazali da je moguće raditi brzo i efikasno”, rekao je Tešović.

Bonus video: