Adžić - Gandel: Slovačka iskren partner i podrška Crnoj Gori još od obnove nezavinosti

"Gandel je izrazio je čvrstu opredijeljenost Slovačke da nastavi sa pružanjem podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija"

3105 pregleda 2 komentar(a)
Gandel i Adžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Gandel i Adžić, Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Slovačka je iskren partner i podrška Crnoj Gori još od obnove nezavinosti 2006. godine, zaključak je sastanka ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića i ambasadora Slovačke u Crnoj Gori Borisa Gandela.

Kako se navodi u saopštenju MUP-a "sastanak je bio prilika da sagovornici apostrofiraju izuzetne odnose Crne Gore i Slovačke i tom prilikom su istakli da ih karakteriše sadržajna saradnja, a učestalost političkih i radnih kontakata predstavlja potvrdu izuzetnog međusobnog partnerstva".

"Na toj liniji, Gandel izrazio je čvrstu opredijeljenost Slovačke da nastavi sa pružanjem podrške Crnoj Gori u procesu evropskih integracija", dodaju u saopštenju.

Adžić je Gandela, kažu iz MUP-a, informisao o ključnim ciljevima nove Vlade Crne Gore, te uvjerio u njen proevropski i proevroatlanski sastav. Na toj liniji, Gandel je čestitao 5. godišnjicu ulaska Crne Gore u NATO.

"Sagovornici su pohvalili saradnju policija dvije države i saglasili se da u predstojećem periodu ima prostora za dodatno jačanje veza", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: