Obradović izabran sa predsjednika SO Berane, Todorović i Ćulafić mijenjaće se na čelu Opštine

Obradović je izabran glasovima 19 odbornika nove koalicione većine koju čine Demokratski front, Demokratska Crna Gora, Pokret "Berane sad", Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora

28493 pregleda 48 komentar(a)
Obradović, Foto: Tufik Softić
Obradović, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 07.06.2022. 11:17h

Predsjednik beranskog odbora Demokratske Crne Gore Novica Obradović izabran je danas za predsjednika Skupštine opštine (SO) Berane.

On je izabran na konstitutivnoj sjednici SO koju je zakazala Vlada Crne Gore.

Obradović je izabran glasovima 19 odbornika nove koalicione većine koju čine Demokratski front (DF), Demokratska Crna Gora (Demokrate), Pokret "Berane sad", Prava Crna Gora i Ujedinjena Crna Gora.

Sa sjednice
Sa sjednicefoto: Tufik Softić

Protiv izbora Obradovića bilo je devet odbornika Demokratske partije socijalista (DPS) sa koalicionim partnerima Socijaldemokratama (SD) i Bošnjačkom strankom (BS) dok odbornici Socijalističke narodne partije (SNP) nisu prisustvovali današnjoj sjednici.

U izjavama nakon sjednice naglašeno je da je postignut dogovor između DF i Demokrata da se mjesto predsjednika Opštine dijeli po dvije godine, i da će prve dvije godine predsjednik biti Vuko Todorović iz DF, a nakon toga Damjan Ćulafić (Demokrate).

Todorović je rekao da je DF pristao na ovaj, kako je rekao, ustupak jer je prijetilo uvođenje prinudne uprave, što ne bi bilo dobro i odgovorno prema građanima.

Kazao je i da to nije bježanje od novih izbora "jer se DF izbora ne plaši".

On nije precizirao kada će biti odrzana sjednica na kojoj će biti izabran predsjednik Opštine, ali je rekao da su među novim koalicionim partnerima dogovorene sve glavne političke funkcije.

U kratkim izjavama i nosioci drugih izbornih lista, Demokrata, Pokreta "Berane sad", Prave Crne Gore i Ujedinjene Crne Gore, izrazili su zadovoljstvo zbog postignutog koalicionog dogovora i naglasili da je time ispoštovana izborna volja.

Bonus video: