Živković: Stabilna većina će Berane povesti putem napretka i prosperiteta

Nosilac liste Prave Crne Gore na lokalnim izborima rekao je da su "čitavo ovo vrijeme" bili konstruktivni faktor u pregovorima

2514 pregleda 11 komentar(a)
Živković, Foto: Prava Crna Gora
Živković, Foto: Prava Crna Gora

Stabilna većina od 19 odbornika Berane će povesti putem napretka i prosperiteta, poručio je nosilac liste Prave Crne Gore na tamošnjim lokalnim izborima Milovan Živković.

Predsjednik beranskog odbora Demokrata Novica Obradović izabran je danas za predsjednika tamošnjeg lokalnog parlamenta, glasovima 19 odbornika nove većine u toj opštini.

„Poslije više od dva mjeseca od održanih lokalnih izbora u Beranama danas je konačno izabran Predsjednik Skupštine. Dakle, pregovori su bili dosta dugi. Ovim putem se izvinjavam i građanima Berana i zahvaljujem im se na strpljenju. Mi smo od samog početka bili za ovaj dogovor. Prava Crna Gora nije imala neke posebne zahtjeve i cijelo vrijeme smo insistirali na dogovoru i, kao što ste obaviješteni, sinoć je konačno taj dogovor postignut. Koristim priliku da se zahvalim glavnim akterima, najbrojnijim partijama i koalicijama Demokratskom frontu i Demokratskoj Crnoj Gori, koji su našli snage, tako da kažem, i našli jedan kompromis tako što su podijelili funkciju gradonačelnika na dvije godine, dakle oni će se smjenjivati", saopštio je Živković.

Kazao je da je zadovoljan, jer je Prava "i prije izbora i poslije izbora imala jasne ciljeve". "A glavni cilj je da se Demokratska partija socijalista i Socijalistička narodna partija izbace iz vlasti, jer su one članice na državnom nivou, to ja zovem Memorandumske koalicije. Narod je svoje rekao i mi u naredne četiri godine imamo stabilnu većinu od 19 odbornika, koja će Berane povesti putem napretka i prosperiteta", dodao je on.

Živković je rekao da je Prava Crna Gora "čitavo ovo vrijeme" bila konstruktivni faktor u pregovorima.

"Što se SNP-a tiče, Prava Crna Gora je i prije izbora i nakon izbora bila protiv toga da SNP treba da bude na vlasti, to je bio jedan od naših zahtjeva upućen našim biračima. Svaka parlamentarna stranka i na lokalnom i na državnom nivou treba, da bi politički sazrela, da bude i u vlasti i u opoziciji. Ako se ne pokaže kao dobra u vlasti birači to trebaju da kazne. Ovaj put birači su SNP-u i DPS-u ukupno dali 16 mandata. To nije dovoljno za formiranje vlasti. Ja im želim da budu konstruktivna opozicija i više sreće naredni put."

"Građanima Berana još jednom se zahvaljujem na strpljenju i na ukazanom povjerenju. Ja mislim da će građani Berana u naredne četiri godine imati vlast koja će biti u svakom momentu transparentna, svaki građanin Berana će moći da iskaže i svoje nezadovoljstvo, da bude saslušan. Nadam se i otvaranju nekih privrednih subjekata, a ne samo da se kao što je do sad bio slučaj građani zapošljavaju na neka izmišljena radna mjesta. Mislim da će biti nekih radnih mjesta, gdje će radnik zaraditi svoju platu, a nikako nešto što bi mu bilo podijeljeno kao milostinja. U svakom slučaju mislim da će Berane za četiri godine biti bolji grad iz koga će se manje iseljavati", zaključio je Živković.

Bonus video: