Abazović: Politika budućnosti je politika pomirenja i ekonomske saradnje

Uz Abazovića i domaćina, premijera Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog, na večeri su i premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vijeća ministara Zoran Tegeltija

15696 pregleda 16 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović prisustvuje večeras radnoj večeri lidera Zapadnog Balkana u okviru Inicijative "Otvoreni Balkan" u Ohridu, saopšteno je iz njegovog kabineta.

Uz Abazovića i domaćina, premijera Sjeverne Makedonije Dimitra Kovačevskog, na večeri su i premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i predsjednik Vijeća ministara Zoran Tegeltija.

U saopštenju Kabineta predsjednika Vlade navode da su večeri prisustvovali i zamjenik predsjednika Vlade RSM Bojan Maričić i zamjenik predsjednika UO Fondacije za otvoreno društvo Aleksandar Soroš.

"Politika budućnosti je politika pomirenja i ekonomske saradnje", napisao je Abazović na svom Tviter nalogu.

Ranije danas, on se susreo na marginama Samita Inicijative "Otvoreni Balkan" sa Ramom i ambasadorom SAD u Srbiji Kristoferom Hilom.

foto: Vlada Crne Gore

"Zapadnom Balkanu je mjesto u EU. Crna Gora kao lider u integracijama je spremna da bude pozitivan primjer u tom procesu. Svi najvažniji spoljnopolitički partneri su tu", napisao je danas Abazović na Tviteru povodom susreta sa Ramom i Hilom.

Abazovića je na aerodromu u Ohridu dočekala ministarka kulture Sjeverne Makedonije Bisera Kostadinovska - Stojčevska.

"Tokom sjutrašnjeg Samita prisutnima će se putem video linka obratiti i visoki predstavnik Sjedinjenih Američkih Država, Gabrijel Eskobar, kao i komesar za proširenje EU Oliver Varhelji", saopšteno je iz Kabineta Abazovića.

Bonus video: