NASTAVIĆE DA BOJKOTUJU SJEDNICE GO

Dio članova SNP osporava izbor potpredsjednika: Traže da Joković povuče odluku

“Ovakav način izbora potpredsjednika jača podjele u stranci i ima za cilj da provocira. Sa ovakvim načinom donošenja odlukla i predlogom potpredsjednika, koji su skloni revanšizmu, samo se nastavlja rušenje partije”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz dijela članova koji su bojkotovali sjednicu
362 pregleda 14 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 13.10.2017. 05:36h

Funkcioneri Socijalističke narodne partije (SNP) okupljeni oko Snežane Jonice nastaviće da bojkotuju sjednice Glavnog odbora (GO) jer su, kako tvrde, stranački potpredsjednici izabrani na sjednici GO bez kvoruma. 

Oni će, kako saznaju “Vijesti”,  od stranačkog lidera Vladimira Jokovića tražiti da povuče odluku o imenovanju potpredsjednika.  

Joković je na sjednici GO, kojoj nije prisustvovala polovina  članova, za potpredsjednike predložio gradonačelnika Berana Dragoslava Dada Šćekića, predsjednika podgoričkog odbora Dragana Ivanovića i Danijelu Đurović iz Herceg Novog. 

Iako je Joković  najavio da bi  još dva potpredsjednika mogla biti imenovana iz dijela onih  koji su bojkotovali sjednicu GO, članovi  okupljeni oko Jonice tvrde da neće predlagati kandidate. 

“Ovakav način izbora potpredsjednika jača podjele u stranci i ima za cilj da provocira. Sa ovakvim načinom donošenja odlukla i predlogom potpredsjednika, koji su skloni revanšizmu, samo se nastavlja rušenje partije”, kazao je sagovornik “Vijesti” iz dijela članova koji su bojkotovali sjednicu.

Članovi zamjeraju Jokiću što  je, kako tvrde, za najbliže saradnike imenovao samo funkcionere koji su ga podržali na kongresu. Oni su od Jokovića ranije tražili da zaustavi revanšizam prema funkcionerima koji su na kongresu podržali Jonicu.  

Šćekić je uoči kongresa otvoreno podržao Jokovića, dok su delegati  iz Ivanovićevog  odbora prilikom glasanja donijeli prevagu u korist novog lidera.

Osim Jonice, među 63 funkcionera koji su bojkotovali prvu  sjednicu GO, su i bivši stranački lider Srđan Milić, prvi čovjek kotorskog SNP-a Branko Ivanović, predsjednik pljevaljskog odbora Radoman Gogić, bivši potpredsjednik stranke  Milorad Bakić, kao i Spasoje Kovačević.   

Jonica je juče odbila da komentariše bojkot rada GO, navodeći da “nakon kongresa nije davala izjave”. 

“O unutarpartijskim pitanjima nisam niti ću ikada govoriti u medijima. To je princip od kojeg nikada neću odustati jer strogo poštujem statut”, kazala je ona.

 I u Izvršnom odboru Jonica u manjini

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je i u novom sazivu Izvršnog odbora većina članova naklonjena Jokoviću. Prema njegovim riječima, od 32 člana tog stranačkog tijela 10 je iz dijela partije koji je podržao Jonicu.   

Između ostalih, iz Bara je za jedinog člana IO imenovan Vasilije Lalošević, iz Budve Milić, dok je jedini član iz Plava Goran Dašić, koji je bio kandidat za predsjednika stranke. 

Kako navodi sagovornik “Vijesti”,  Jonica ima većinu među članovima IO iz   Bijelog Polja,  Gusinja, Danilovgrada, Kotora, Tivta, Cetinja, Kolašina i Pljevalja.

Prema Statutu IO koordiniše aktivnosti kluba poslanika i klubova odbornika, kao i članova partije na državnim i funkcijama u lokalnoj samoupravi. Odbor za svoj rad odgovara GO i podnosi na razmatranje pitanja od većeg političkog značaja.

Sekretar IO obavlja  organizaciono-političke poslove i one koje mu odredi predsjednik.

Preporučujemo za Vas