Dukaj: Studija o održivosti nije pitanje MJU, lično podržavam decentralizaciju kroz autonomiju lokalnih zajednica

"Vas pozivam da, pored najavljene krivične prijave, podnesete i još koju inicijativu prema meni - da Zetu pomognem i podržim i kao ministar, i kao dobar komšija i kao čovjek"

6698 pregleda 1 komentar(a)
Dukaj, Foto: Luka Zeković
Dukaj, Foto: Luka Zeković

Ministar javne uprave (MJU) Maraš Dukaj reagovao je na navode jednog od lidera Demokratskog fronta (DF) Milana Kneževića, poručivši mu da ministar javne uprave "ne osniva i ne dariva po Crnoj Gori nego radi svoj posao po Ustavu", dodajući da se studija o održivosti nove opštine izrađuje u situacijama propisanim zakonom i da nije nadležnost tog Vladinog resora.

Knežević je ranije danas najavio da će DF razmotriti podizanje krivične prijave protiv Dukaja zbog zloupotrebe službenog položaja, nakon što je podržao Predlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o teritorijalnoj organizaciji, bez studije izvodljivosti i održivosti, kojim je predviđeno da područje Gradske opštine Golubovci u okviru Glavnog grada dobije status samostalne opštine koja bi se zvala Zeta.

Dukaj u saopštenju navodi da pomenuta studija o održivosti "ni tada kao ni sada" nije obaveza Ministarstva javne uprave.

"Poslanici su inicirali osnivanje opštine Zeta, a resor kojim rukovodim dao je mišljenje na takvo rješenje, i jedino poslanici imaju mandat da odluče da li će Zeta postati opština. Lično podržavam decentralizaciju kroz autonomiju lokalnih zajednica, pa Vas pozivam da, pored najavljene krivične prijave, podnesete i još koju inicijativu prema meni - da Zetu pomognem i podržim i kao ministar, i kao dobar komšija i kao čovjek", napisao je Dukaj na svom Fejsbuk profilu.

Bonus video: