Čelanović: Abazović na neke od najviših pozicija doveo ljude koji su širili ruski uticaj

Generalni sekretar Socijaldemokrata je podsjetio da je glasovima partije Abazovića na mjesto ministarke izabrana Vesna Bratić, rektora Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Božović, a mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić

6840 pregleda 8 komentar(a)
Foto: SD
Foto: SD

Niko drugi do Dritan Abazović je na neke od najviših pozicija u državi doveo ljude koji su sa tih pozicija, potpuno otvoreno, širili ruski uticaj, smatra generalni sekretar Socijaldemokrata (SD) Miloš Čelanović.

"Koliko je degutantno na skali od 0 do 10 kada o negativnom ruskom uticaju u Crnoj Gori govori čovjek koji je upravo te proruske snage 2020. godine doveo na vlast", kazao je on.

Čelanović je podsjetio da je glasovima partije Abazovića na mjesto ministarke izabrana Vesna Bratić, rektora Univerziteta Crne Gore (UCG) Vladimir Božović, a mjesto direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) Dejan Vukšić… "I Abazović nam danas, po starom dobrom običaju, ni ne trepnuvši, priča o negativnom ruskom uticaju u Crnoj Gori".

On je reagovao na navode Abazovića u intervjuu za CNN, gdje je kazao da proruske snage u Crnoj Gori postoje i dalje, ali da nemaju nekadašnju snagu.

"Isti onaj Abazović koji se, više puta, sastajao sa udarnim pesnicama srbijanske, a kako čujemo i ruske tajne službe. Tako Abazović vidi “suzbijanje” ruskog uticaja kojim se danas hvali", saopštio je generalni sekretar SD-a.

Čelanović dodaje i da se danas "Abazović hvali kako je Crna Gora pokušaj državnog udara 2016. godine uspjela da prevaziđe “pametnom spoljnom politikom u prethodnom periodu", a da je svojevremeno "za TV Novi, govorio da je afera Državni udar “politički montiran proces”. Jasno je nama, i bez ovoga, da Abazović za svaku publiku ima različitu priču".

"Nego, danas je svima jasno kako stvari stoje - Abazović uz pomoć DF-a smanjuje ruski uticaj u Crnoj Gori. Takvi su mu i rezultati", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: