Popa- Miljanić: Borba protiv korupcije od presudne važnosti za napredak Crne Gore

Ministar bez portfelja Zoran Miljanić je tom prilikom istakao da očekuju i angažovanje eksperata iz partnerskih zemalja, te da očekuje i brzo konstituisanje Nacionalnog savjeta za borbu korupcije satavljenog od kompetentnih članova, kao i egzaktne rezultate rada tog tijela.

4488 pregleda 10 komentar(a)
Foto: Vlada CG
Foto: Vlada CG

Ambasadorka Evropske unije u Crnoj Gori Oana Kristina Popa pozdravila je najavljene planove za unapređenje strateške koordinacije između nadležnih institucija zaduženih za borbu protiv korupcije.

Ona se sastala sa ministrom bez portfelja Zoranom Miljanićem koji je informisao o aktivnostima koje se preduzimaju na Izradi Nacionalne strategije za borbu protiv korupcije i rekao da će u izradu tog dokumenta biti uključeni predstavnici svih institucija zaduženih za borbu protiv korupcije iz izvršne i pravosudne vlasti, kao i predstavnici pravosuđa, NVO sektora i privrede.

“Integrisani pristup bi omogućio veću ukupnu koherentnost i doveo do značajnih rezultata u ovoj oblasti, koja je od presudne važnosti za ukupan napredak Crne Gore u vladavini prava”, kazala je Popa.

Miljanić je tom prilikom istakao da očekuju i angažovanje eksperata iz partnerskih zemalja, te da očekuje i brzo konstituisanje Nacionalnog savjeta za borbu korupcije satavljenog od kompetentnih članova, kao i egzaktne rezultate rada tog tijela.

"Ambasadorka Popa i ministar Miljanić saglasili su se da je za ispunjenjenje mjerila za poglavlja 23. i 24. neophodna sinergija institucija koja će dovesti do sistemskog odgovora društva u borbi protiv svih oblika korupcije i organizovanog kriminala", saopšteno je iz Kabineta ministra bez portfelja.

Bonus video: