Knežević: DPS želi obezglavljenu opštinu Zeta zbog Ivana Vukovića

Sama činjenica da niko od nepoznatih heroja iz zetskog DPS-a nije imao kuraži da stavi svoj potpis u polemici sa mnom, najbolje govori o jačini njihove argumentacije i ubjeđenja", istakao je Knežević

3827 pregleda 8 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Milan Knežević želi samostalnu i održivu opštinu Zeta zbog Zećana, a DPS želi obezglavljenu opštinu Zeta zbog Ivana Vukovića, saopštio je danas, saopštio je danas Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF).

On je reagovao na saopštenje Odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Zeta u kome se između ostalog navodi da "Knežević obmanjuje javnost..."

"Duže od 24 časa je trebalo da se oglasi udruženje nepoznatih građana pod pečatom DPS Zeta, jer su zaduženi u partijskoj centrali koji pišu saopštenja, juče bili zauzeti pisanjem čestitke povodom krštenja Đukanovićevog unuka. Sama činjenica da niko od nepoznatih heroja iz zetskog DPS-a nije imao kuraži da stavi svoj potpis u polemici sa mnom, najbolje govori o jačini njihove argumentacije i ubjeđenja", istakao je Knežević, saopšteno je iz DNP.

On je dodao da se za razliku od njih, nikad nije skrivao u javnim polemikama, jer kako tvrdi iza njega stoje principi i beskompromisnost.

"Doduše, donekle razumijem medijske traume funkcionera zetskog DPS-a, jer otkad ih je Migo Stijepović kroz sulundar ubacio u specijalno tužilaštvo da objasne kako su dijelili novac reketiran od Duška Kneževića, sad bi teško mogli da se potpišu i prstom akamoli punim imenom i prezimenom",

On je kazao da za razliku od zetskog DPS- a, kome su kako tvrdi Knežević pamflet protiv njega napisali u Podgorici, on je i prije 20 godina i danas bio za samostalnu opštinu Zeta u granicama iz 1957. godine.

"Milan Knežević želi samostalnu i održivu opštinu Zeta zbog Zećana, a DPS želi obezglavljenu opštinu Zeta zbog Ivana Vukovića. I u tome je razlika između mene i njih. Sama činjenica da su u saopštenju koje su im napisali u Podgorici, priznali da Zeti ne bi trebalo da pripadne industrijska zona i KAP, već samo jedan dio, najbolje govori o tome ko je crtao granice i na šta bi ličila buduća opština. Ili još gore, u njihovoj Studiji o opravdanosti formiranja opštine Zeta piše da bi prihodi iznosili 1.797.235 eura, a izdaci 1.694.160 eura. Gdje su tu aerodrom, Plantaže, NP Skadarsko jezero, servisno skladišta zona", kazao je Knežvić.

Po njegovim riječima "za vrijeme Miomira Mugoše, nepoznati heroji iz zetskog DPS- a su 2005. prihvatili da crkva Svetog Nikole i groblje u Matagužima pripadnu Malesiji, dok je kapela ostala u Zeti".

"Treba li pominjati da je za vrijeme Miomira Mugoše teritorija Zete počinjala poslije mosta na Cijevni, ili da pomenem kako je uprkos protivljenju Skupštine GO Golubovci, gorepomenuti Mugoša instalirao regionalni kolektor u Botunu, dodatno ugrožavajući ionako ugroženu životnu sredinu u Zeti. Da nepoznati heroji iz zetskog DPS- a nisu proteklih izbornih ciklusa bili zauzeti kupovinom ličnih karata i prekrajanjem izborne volje, i da su imali ljudske hrabrosti, mogli su pitati Miomira Mugošu i Miga Stijepovića za čije potrebe je iz Zete izvađeno preko 50 miliona eura šljunka iz korita Morača, a šta su građani Zete vidjeli od toga osim semafora u centru Anova. Što se tiče moje reputacije u Zeti i Crnoj Gori, imali ste priliku da je osjetite u avgustu 2020. godine, zbog čega sad i pristajete da vam Ivan Vuković piša saopštenja, i da ste zbog njegovog očajničkog pokušaja da ponovo bude gradonačelnik Podgorice, spremni da osakatite Zetu i njenu budućnost. Takođe ću vas podsjetiti da sam vas na majskim izborima 2010. godine kao nosilac liste tadašnje opozicije pobijedio osvojivši jedanaest, a vi deset mandata, i da je tad SDP imao hrabrosti da prihvati funkciju predsjednika GO Golubovci, ne bi išli na ponovljene izbore. Zato nema potrebe da brinete za rezultat u Zeti i Podgorici, jer ćete pretrpjeti još brutalniji poraz nego 2020. godine, zbog čega vas je centrala i otpisala, ostaviviši vas da se povremeno potpišete kao nekakav zetski DPS. Da li ću biti gradonačelnik Podgorice isključivo zavisi od mene, a ne od DPS-a, jer osim postojeće, imam podršku i običnih i zdravorazumnih članova i glasača DPS-a, i vi to dobro znate. Kao što odlično znate i moje porodične korijene, i činjenicu da smo starosjedioci i u Zeti i Podgorici, i da smo za slobodu ove države ginuli u svim ratovima", rekao je Knežević..

On je dodao i "za razliku od vaših šefova, Milan Knežević ne želi da ostvaruje lične ambicije na štetu nijednog građanina Zete i Podgorice".

"Interesuje me isključivo dobrobit i napredak Zete, Podgorice i Crne Gore, a vama se svakako nemam namjeru dokazivati, makar dok ne očistite garež sa obraza kad ste kroz sulundar ulazili u specijalno tužilaštvo", zaključio je Knežević.

Bonus video: