Legalizuj.me i LP se dogovorili: Popović će u Skupštini predstaviti predlog izmjena zakona o legalizaciji kanabisa

Iz NVO Legalizuj.me su istakli da, kao progresivnu i liberalnu političku opcija, smatraju Liberalnu partiju za legitimne zastupnike njihove vizije o liberalnoj, progresivnoj i modernoj Crnoj Gori u Skupštini

5135 pregleda 14 komentar(a)
Popović, Foto: Luka Zeković
Popović, Foto: Luka Zeković

Nevladina organizacija (NVO) Legalizuj.me i Liberalna partija dogovorile su da poslanik te stranke Andrija Popović u Skupštini iznese predlog izmjena zakona koji se tiče dekriminalizacije, regulacije tržišta i medicinske upotrebe kanabisa.

Iz te NVO je saopšteno da je dogovor sa Liberalnom partijom, kao prvim političkim činiocem koji je još 2014. godine pokrenuo pitanje legalizacije kanabisa u medicinske svrhe, ozvaničen na sastanku u Podgorici.

“Usaglašeni dogovor podrazumijeva da poslanik liberala u Skupštini iznese predlog izmjena zakona koji se tiče dekriminalizacije, regulacije tržišta i medicinske upotrebe kanabisa”, kaže se u saopštenju.

Oni su istakli da, kao progresivnu i liberalnu političku opcija, smatraju Liberalnu partiju za legitimne zastupnike njihove vizije o liberalnoj, progresivnoj i modernoj Crnoj Gori u Skupštini.

“Ovim putem želimo da se zahvalimo liberalima i poslaniku Liberalne partije Andriji Popoviću na ukazanom povjerenju i volji da nam se pridruže u zajedničkoj borbi za liberalizaciju društva”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: