Nišić: Na uticaj političkih i parapolitičkih organizacija mora se pružiti snažan odgovor institucija

“Podrška za inicijativu CDT-a od SD-a, za institucionalizovanje okvira za borbu protiv stranog uplitanja, očekujemo da će i druge partije dati podršku i da će se brzo naći u skupštinskoj procedure”, napisala je Nišić na Tviteru

2155 pregleda 3 komentar(a)
Nišić, Foto: SD
Nišić, Foto: SD

Socijaldemokrate (SD) podržavaju inicijativu Centra za demokratsku tranziciju (CDT) za institucionalizovanje okvira za borbu protiv stranog uplitanja, kazala je direktorica te stranke Irma Nišić i dodala da očekuju da će se brzo naći u skupštinskoj proceduri.

CDT je ponovo Skupštini uputio inicijativu za obrazovanje odbora za praćenje inostranog uplitanja u demokratske procese u Crnoj Gori.

“Podrška za inicijativu CDT-a od SD-a, za institucionalizovanje okvira za borbu protiv stranog uplitanja, očekujemo da će i druge partije dati podršku i da će se brzo naći u skupštinskoj procedure”, napisala je Nišić na Tviteru.

Nišić je kazala da se na uticaj političkih i parapolitičkih organizacija na političke prilike u Crnoj Gori mora pružiti snažan odgovor institucija.

“Jer je naša država već duže meta raznih stranih uticaja, a obrazovanje Odbora je prvi signal da nećemo dozvoliti narušavanje demokratskog poretka”, navela je Nišić.

Prema njenim riječima, inicijativa se mora prihvatiti kao javni interes, koji se mora ozbiljno shvatiti i čemu se mora s ozbiljnošću pristupiti s obzirom na različite nivoe i oblasti stranog uticaja.

Bonus video: