Vuković: Prethodna vlada nije kapitulirala prije par mjeseci nego na Cetinju 5. septembra prošle godine

"Upravo se na Cetinju pokazalo da nema te sile pred kojom će se ustuknuti u borbi za odbranu crnogorskih državnih i nacionalnih interesa"

10883 pregleda 26 komentar(a)
Vuković, Foto: DPS
Vuković, Foto: DPS

Prethodna kleronacionalistička i anticrnogorska vlada nije kapitulirala prije par mjeseci nego upravo na Cetinju 5. septembra prošle godine - i to je naša zajednička pobjeda, poručio je na Cetinju Ivan Vuković, potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i koordinator ispred Predsjedništva te partije za Prijestonicu.

Vuković je i gradonačelnik Podgorice.

Kako se navodi u saopštenju Odbora DPS Prijestonice, on je to izjavio tokom 9. opštinske izborne konferencija ove partije u Prijestonici.

"Upravo jer smo tako djelovali, bili odgovorni i odlučni, odbranili smo Crnu Goru, čime smo i dobili novu šansu da je vratimo na njen evropski put, da je uvedemo u društvo demokratski razvijenih evropskih država, te da na taj način buduće generacije poštedimo briga i muka sa kojima se nosi i naša generacija", dodao je Vuković.

U saopštenju Odbora DPS Prijestonice dodaje se da su ovom konferencijom nastavljene reforme unutar partije.

"Još jedna u nizu konferencija, pokazatelj je da DPS intenzivno nastavlja sa kadrovskim jačanjem partije, što je ispunjenje jednog od glavnih ciljeva postavljenih još na Kongresu iz januara mjeseca prošle godine", piše u saopštenju.

Vuković je period vladavine prethodne vlasti, kako se navodi, ocijenio kao "najteži u posljednih nekoliko decenija crnogorske istorije".

"Prethodnih godinu i po smo svjedočili kontinuiranim napadima na sve ono što ovo društvo i ovu državu čini tako posebnim - naš građanski koncept, multietnički sklad, slobodarstvo i antifašizam kao najvrjednije tekovine, ali i našu evropsku perspektivu. DPS je u tom periodu pokazao odgovornost i nikad veću odlučnost za odbranu državnih i nacionalnih crnogorskih interesa, te zahvaljujući tome i uz pomoć naših tradicionalnih partnera odbranili smo Crnu Goru i sačuvali našu partiju kao ubjedljivo najjači i najrespektabilniji politički subjekt u državi", rekao je Vuković.

DPS Cetinje
foto: DPS

Dodaje se da je rekao i da je Cetinje kao "uvijek tokom slavne crnogorske istorije", i u tom periodu "bilo snaga, nada i inspiracija".

"I da se upravo na Cetinju pokazalo da nema te sile pred kojom će se ustuknuti u borbi za odbranu crnogorskih državnih i nacionalnih interesa", ocijenio je Vuković.

On je ocijeni i da "DPS u dogledno vrijeme ponovo mora postati stožerna snaga crnogorske državne politike".

"I to je jasno kako onima koji su se 30 godina borili protiv naše partije, tako i onima koji su većinu tog vremena proveli sa našom partijom, pa su u određenom trenutku možda na to zaboravili. Neće biti lako, kao što to nije bio slučaj ni do sad, a upravo cetinjsko iskustvo pokazuje da je posljednje vrijeme u Crnoj Gori politika nerijetko igra bez ikakvih pravila, i to se dešava kada DPS nije tamo gdje treba da bude i tamo gdje zbog Crne Gore mora biti. A da bi bio mi moramo i dalje da budemo odgovorni i odlučni baš kao što je to bio slučaj prethodnih godinu i po, ali moramo biti i složni, pogotovo na Cetinju", zaključio je Vuković.

Odbora DPS Prijestonice, navodi i da je prisutne ispred Radne grupe cetinjskog Odbora, kao njen predstavnik, pozdravio Oskar Huter koji je tom prilikom poručio "da je DPS odlučna u namjeri da se konsoliduje, da mijenja loše prakse, a time kao odgovoran politički subjekt nastavi da gradi prosperitetno društvo jednakih šansi".

"Demokratska partija socijalista pokazala je mnogo puta do sad da ima sposobnost, spremnost i snagu da brani i odbrani građansku Crnu Goru. Dokazali smo da ne dijelimo građane po vjeri i naciji, ali samo i dokazali da su vrijednosti na kojima počiva naše društvo - društveno djelovanje, antifašizam, sloboda, jednakost, pravda i solidarnost", istakao je Huter.

Opštinskoj izbornoj konferenciji osim pomenutih prisustvovali su i potpredsjednik DPS Jevto Eraković, generalni sekretar Aleksandar Bogdanović, šef Kluba poslanika DPS Danijel Živković, član Predsjedništva Nikola Rakočević, koordinator ispred Izvršnog odbora Andrija Radman, predstavnici partija tradicionalnih koalicionih partnera kao i drugi gosti, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: