Prvo zasijedanje Vijeća za nacionalnu bezbjednost: Pozvani i VDT, i SDT

Na dnevnom redu će, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, biti i određivanje koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju, kao i koordinatora za izradu i primjenu Nacionalne strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala

13528 pregleda 12 komentar(a)
Članovi Vijeća Raško Konjević i Filip Adžić, Foto: Luka Zekovic
Članovi Vijeća Raško Konjević i Filip Adžić, Foto: Luka Zekovic

Vijeće za nacionalnu bezbjednost će danas, na prvoj sjednici, kojom će predsjedavati predsjednik Vlade Dritan Abazović, razmotriti usvajanje nacionalnih prioriteta u borbi protiv teškog i organizovanog kriminala za period 2022 - 2025. godine.

Na dnevnom redu će, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Vlade, biti i određivanje koordinatora Biroa za operativnu koordinaciju, kao i koordinatora za izradu i primjenu Nacionalne strategije za borbu protiv transnacionalnog organizovanog kriminala.

”Planirano je da se članovi Vijeća upoznaju sa stanjem i problematikom u odnosu na uslove rada i na druga pitanja koja su od značaja za rad Vrhovnog državnog tužilaštva, Specijalnog državnog tužilaštva i drugih tužilaštava, a posebno u kontekstu borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije”, saopšteno je iz kabineta premijera.

U tom smislu su, u skladu sa članom šest Poslovnika o radu Vijeća za nacionalnu bezbjednost, pozvani da prisustvuju sjednici vršiteljka dužnosti Vrhovnog državnog tužilaštva Maja Jovanović, glavni specijalni tužilac Vladimir Novović, ministar bez portfelja Zoran Miljanić i direktor Uprave policije Zoran Brđanin.

Na sjednici Vlade održanoj 5. maja 2022. godine donijeto je rješenje o imenovanju Vijeća za nacionalnu bezbjednost.

Pored Abazovića, koji je predsjednik Vijeća, članovi su potpredsjednik Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku i ministar odbrane Raško Konjević, ministar pravde Marko Kovač, ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, ministar finansija Aleksandar Damjanović, ministar vanjskih poslova Ranko Krivokapić, vršilac dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Savo Kentera, predsjednik Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Milan Knežević i zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

Bonus video: