"Genijalnost beranskih političkih eksponenata vlasti ne poznaje granice"

SD Berane: Zbog DF i Demokrata da se ubuduće biraju dva predsjednika Opštine

"U ekonomski opustošenoj sredini kakva je Berane, koju ni najreferentniji stručnjaci ne mogu izvući iz tekuće kataklizme kada bi imali na raspolaganju značajno duži period, DF i Demokrate, zvučeći krajnje ozbiljno, ističu da će za dvije plus dvije godine, unaprijediti loše stanje u gradu, koje su, pritom, sami izazvali"

4860 pregleda 10 komentar(a)
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
SD, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Socijaldemokrate (SD) Berane saopštile su danas da bi zbog Demokratskog fronta (DF) i Demokratske Crne Gore ubuduće trebalo da se biraju dva predsjednika Opštine.

Dogovorom između DF i Demokrata predviđeno je da se mjesto predsjednika Opštine Berane dijeli po dvije godine, te će prve dvije godine predsjednik biti Vuko Todorović iz DF, a nakon toga Damjan Ćulafić (Demokrate).

"Genijalnost beranskih političkih eksponenata vlasti ne poznaje granice pa je tako Berane, poslije Budve, drugi grad, vjerovatno u istoriji političke teorije i prakse u kojem je uspostavljen institut "rotirajući predsjednik opštine". To, dakle, znači, da se mandat predsjednika opštine dijeli na dvije ličnosti koje će tu poziciju obnašati po dvije godine. Cinici bi zaključili da je u pitanju obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije. I bili bi u pravu", ističe se u saopštenju SD Berane.

Oni su dodali da kako bi olakšali eventualne buduće slične situacije, predložiće da se od sada, na izborima bira dva predsjednika Opštine.

"Ali smo sigurni da im, uzevši u obzir gramzivost za funkcijama, ni to ne bi bilo dovoljno. U ekonomski opustošenoj sredini kakva je Berane, koju ni najreferentniji stručnjaci ne mogu izvući iz tekuće kataklizme kada bi imali na raspolaganju značajno duži period, DF i Demokrate, zvučeći krajnje ozbiljno, ističu da će za dvije plus dvije godine, unaprijediti loše stanje u gradu, koje su, pritom, sami izazvali. Osim što se igraju sa zdravim razumom građana, ovakav razvoj događaja znači da nas po ko zna koji put očekuje izgubljeno dragocjeno vrijeme i da se nastavlja propadanje ovog grada. Socijaldemokrate će, kao na državnom tako i na lokalnom nivou nastaviti da budu najrigidniji kritičari ovakvog i sličnih neozbiljnih ponašanja i kao i do sada stalno ukazivati na katastrofalnu politiku koju će nam zasigurno demonstrirati novoformirana većina", poručili su iz SD Berane.