Krapović: Nedopustivo bi bilo da Božović bude izabran za potpredsjednika Opštine Budva, nadam se da će odbiti

On je reka da valja podsjetiti da gradonačelnik Budve Marko Carević "pune dvije godine odbija da kandiduje bilo koga za mjesto potpredsjednika, a DF u Budvi nikada nije imao i nikada neće imati dovoljno glasova da ga sami izaberu"

15723 pregleda 14 komentar(a)
Krapović, Foto: Press centar Demokrata
Krapović, Foto: Press centar Demokrata

Ukoliko bi se kojim slučajem desilo da Milo Božović bude izabran za potpredsjednika Opštine Budva od strane Odbora povjerilaca, to bi bila nedopustiva odluka kojom bi lista koju predvodim i ja, kao za sada jedini protivkandidat Božoviću, bili žestoko i sramno oštećeni u izbornom procesu u Budvi, saopštio je danas Dragan Krapović, potpredsjednik i poslanik Demokratske Crne Gore.

Gradonačelnik Budve Marko Carević predložio je doskorašnjeg poslanika Demokratskog fronta (DF) i bivšeg menadžera grada Mila Božovića za potpredsjednika Opštine.

"Iskreno, nadam se da će kolega Božović intervenisati i odbiti potpredsjedničko mjesto jer ne mogu da povjerujem da bi to prihvatio, pogotovo ne na ovaj način. Što se mene tiče, sigurno se neću kandidovati za potpredsjednika Opštine, sve da mi javno obećaju svih pet glasova Odbora povjerilaca", istakao je Krapović u saopštenju koje je dostavila Demokratska Crna Gora.

On je dodao da valja podsjetiti da "Carević pune dvije godine odbija da kandiduje bilo koga za mjesto potpredsjednika, a DF u Budvi nikada nije imao i nikada neće imati dovoljno glasova da ga sami izaberu".

"Između ostalog, to je jedan od razloga zašto danas imamo prinudnu upravu i prijevremene lokalne izbore u Budvi. Mi smo prije par dana reagovali na protivzakonito i nedostojno ponašanje pojedinih članica Odbora, a ako bi sada na predlog gospodina Carevića izabrali gospodina Božovića za potpredsjednika i tako mu omogućili da vodi opštinu do izbora, bio bi to skandal na skandalima", rekao je Krapović.

On je poručio da je jedini kandidat koji zna šta znači voditi Opštinu Budva, i tvrdi da je to već radio sa uspjehom.

"Bez lažne skormnosti, predvodim ubjedljivo najbolju listu i ponudu za Budvu i zato pozivam sve na fer i civilizovano ponašanje, na viteško nadmetanje, i neka najbolji pobijedi. Dakle, zalažemo se da nema opcije "pomoć prijatelja" (dijela Odbora povjerilaca), da nema pomoći sa strane, da nema kršenja zakona i bahatog ponašanja jer to neće proći baš kao što u Budvi nikada i nije. Pozivam članove Odbora povjerilaca da se ne igraju sa Budvom. Posebno članove koji su iz Budve, a ako neko gaji iluzije da može da radi šta hoće - neka vrati film na ljeto 2020-te i razmisli ponovo. Još jednom, ne igrajte se već omogucite funkcionisanje grada i poštovanje zakona Crne Gore i omogućite fer i poštenu izbornu kampanju", rekao je Krapović.

Bonus video: