Marović: Vlada odlučna da intenzivira reforme

Prema riječima ministarke evropskih integracija, predstavnici crnogorske pregovaračke strukture rado će podijeliti akumulirano, višegodišnje iskustvo iz pregovora sa kolegama iz institucija BiH, radujući se svakom iskoraku te i ostalih država regiona na evropskom putu

1690 pregleda 2 komentar(a)
Foto: Generalni sekretarijat Vlade
Foto: Generalni sekretarijat Vlade

Vlada Crne Gore je, nakon deset godina pregovora sa Evropskom unijom (EU), odlučna da da intenzivira sprovođenje reformi i privede kraju rad na dostizanju unutrašnje spremnosti za članstvo, kazala je potpredsjednica Vlade i ministarka evropskih poslova Jovana Marović.

Marović je, u razgovoru sa ambasadorom Bosne i Hercegovine (BiH) Branimirom Jukićem, istakla da u Crnoj Gori već postoje pomaci u oblasti pravosuđa, ali da suštinske reforme tek slijede.

"Nema fingiranja reformi, čeka nas ozbiljan posao u narednih nekoliko mjeseci i odlučni smo da pokažemo mjerljive rezultate koji će biti zabilježeni i u predstojećem godišnjem izvještaju Evropske komisije“, rekla je Marović.

Kako je saopšteno iz Generalnog sekretarijata Vlade, ona je navela da Crna Gora podržava BiH u procesu pristupanja EU.

Prema riječima Marović, predstavnici crnogorske pregovaračke strukture rado će podijeliti akumulirano, višegodišnje iskustvo iz pregovora sa kolegama iz institucija BiH, radujući se svakom iskoraku te i ostalih država regiona na evropskom putu.

Jukić je kazao da se nada da će Crna Gora biti prva zemlja na Zapadnom Balkanu koja će ući u EU i na taj način biti podstrek i ostalim državama regije.

Kako se navodi u saopštenju, sagovornici su izrazili zadovoljstvo bilateralnom saradnjom i dobrosusjedskim odnosima dvije države i razmijenili mišljenje u vezi sa aktuelnim regionalnim i globalnim pitanjima.

Bonus video: