Stanić objavio dokumente: CGES (zlo)upotrijebio sredstva građana, oštetio akcionare i državu

"Prost primjer kako se "domaćinski" gazdovalo novcem koji pripada građanima Crne Gore i manjinskim akcionarima"

8434 pregleda 8 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Šef medijskog tima i član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) Mirko Stanić objavio je dokumente i tvrdi da je rukovodstvo Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) "(zlo)upotrijebilo sredstva građana i oštetilo akcionare i državu Crnu Goru".

Stanić je kazao da će slučaj predati i državnom Tužilaštvu, a na svom Tviter nalogu je objavio i dokument o "donaciji CGES Mjesnoj zajednici Gornji Pobori 2 od 30.000 eura za sanaciju puta".

"Onda je sproveden postupak jednostavne nabavke i zaključen ugovor na 46.464 eura sa PDV-om.Na kraju je cijena “narasla” do 74.464 eura", napisao je Stanić.

On dodaje i da se u cijeloj priči zaobilazi Odbor direktora "da manjinski akcionari iz Italije ne bi ponešto pitali", a da se u dokumentima Odbora direktora "inače navodi da je "rekonstrukcija i sanacija puteva u Opštini Budva završena 2020 godine".

"Prost primjer kako se "domaćinski" gazdovalo novcem koji pripada građanima Crne Gore i manjinskim akcionarima. "Osvježilo", ali samo nekima izgleda...", saopštio je Stanić.

Bonus video: