Demokrate SD-u: Da li je i dogovor iz Ulcinja obezvređivanje najznačajnije lokalne funkcije

"Prirodno se nameće zaključak da, ili su u pitanju partijski cinici, ili uopšte nisu cinici već neuspjelim pokušajem cinizma zamaskirani licemjeri", navode iz beranskog odbora Demokrata

2603 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Demokratska Crna Gora
Foto: Demokratska Crna Gora

Nakon što su iz beranskog odbora Socijaldemokrata (SD) ocijenili da je rotirajući model obavljanja funkcije predsjednika Opštine u Beranama “obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije”, iz tamošnjeg odbora Demokrata podsjetili su da je upravo SD dio vladajuće koalicije koja je u Ulcinju pristala na isti model vršanja vlasti.

"Cinici, navode iz SD-a, bi zaključili da je rotirajući model obnašanja funkcije predsjednika opštine u Beranama, dogovoren između konstituenata vlasti 'obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije'. Cinici, na koje se SD poziva u Beranama, sve su prilike moraju biti neki drugi cinici od recimo ulcinjskih cinika. Jer da su isti cinici u pitanju – u šta opravdano sumnjamo na osnovu saopštenja SD-a – morali bi zaključiti da je i dogovoreni model vlasti u Ulcinju, prema kojem koalicija 'Za novi početak' dogovorila istovjetan rotirajući model na čelu Opštine sa Forcom isto obezvređivanje i degradacija najznačajnije lokalne političke funkcije. A dio koalicije 'Za novi početak' je – nikada ne biste pogodili – SD", saopštili su iz beranskog odbora Demokrata.

Podsjećaju da će, da prema koalicionom sporazumu, prve dvije godine funkciju predsjednika Opštine Ulcinj obavljati predstavnik Koalicije 'Za novi početak', a druge dvije predstavnik Force.

"Tako da se prirodno nameće zaključak da, ili su u pitanju partijski cinici, ili uopšte nisu cinici već neuspjelim pokušajem cinizma zamaskirani licemjeri. Jer, šta je drugo do licemjerstvo pokušaj sitnog političkog profitiranja na način da nekom prigovaraš ono što si neposredno prije i sam uradio", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: