Našli model da povećaju plate policiji

"Vjerujem da će ovaj dogovor dobiti ubrzo svoj formalno-pravni epilog kroz vladine procedure kako bi zarade policijskih službenika bile vraćene od 1. jula", kazao je potpredsjednik Konjević, navodi se u saopštenju

7624 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Vlada/Saša Matić
Foto: Vlada/Saša Matić

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) i Ministarstva finansija (MF) radiće na izmjeni Odluke o dodatku na osnovnu zaradu za obavljanje poslova na određenim radnim mjestima, kako bi se nadoknadilo smanjenje plata policijskim i dijelu službenika MUP-a.

To je juče saopšteno iz kabineta potpredsjednika Vlade za politički sistem i unutrašnju politiku Raška Konjevića.

Dogovor je, kako piše, postignut na sastanku Konjevića s predstavnicima Sindikata Uprave policije, direktorom Uprave policije, kao i predstavnicima MUP i MF.

”Vjerujem da će ovaj dogovor dobiti ubrzo svoj formalno-pravni epilog kroz vladine procedure kako bi zarade policijskih službenika bile vraćene od 1. jula”, kazao je potpredsjednik Konjević, navodi se u saopštenju.

Na sastanku je, stoji, dogovoreno da se ubrzano radi na izmjeni Uredbe o grupama poslova i koeficijentima za zarade policijskih službenika, kojim bi se povećali koeficijenti i samim tim i plate policijskih službenika, s tim da primjena bude od 1. januara 2023. godine.

”Lično ću se zalagati i podržavati povećanje u nivou onoga koje su prije par godina dobili prosvjeta i zdravstvo”, kazao je potpredsjednik Konjević.

Na sastanku je dogovoreno i da se u narednom periodu nastave razgovori na usaglašavanju kolektivnog ugovora na relaciji Sinidikat - MUP - Ministarstvo finansija.

Bonus video: