Demokrate: Smjena generala Đurovića revanšizam prema licima koja služe državi

"Ništa ne zamijeramo predsjedniku države, jer on nije prevario svoje birače. On ostvaruje svoje ciljeve, i to je legitimno. Međutim, to nas dovodi do pitanja zašto su Abazović i Danijela Đurović svojim glasovima smijenili generala Đurovića"

4115 pregleda 14 komentar(a)
Foto: Demokrate
Foto: Demokrate

Demokratska Crna Gora saopštila je da je razrješenje načelnika Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadnog generala Milutina Đurovića, "revanšizam prema pojedinim licima koja služe državi, a ne bilo kome drugom, tu više nema nikakve sumnje".

"Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović prilikom primopredaje dužnosti Đuroviću saopštio je sljedeće: 'Hvala Vam što ste časno i odgovorno služili svojoj zemlji i uspješno komandovali Vojskom Crne Gore'. Kao što smo i tvrdili, a to je i potvrdio predsjednik Crne Gore, Đurović je jedan od najčasnijih generala Vojske Crne Gore, koji je svoju dužnost obavljao profesionalno, odgovorno i isključivo u interesu građana i države Crne Gore", piše u saopštenju Demokrata.

Međutim, kako mkažu, iz ovog se izvodi pitanje, zašto je smijenjen general Đurović? A odgovor na to pitanje kazuje nam suštinu procesa koji se dešavaju u Crnoj Gori.

"U pitanju je revanžizam, a ništa ne zamijeramo predsjedniku države, jer on nije prevario svoje birače. On ostvaruje svoje ciljeve, i to je legitimno. Međutim, to nas dovodi do pitanja zašto su Abazović i Danijela Đurović svojim glasovima smijenili generala Đurovića, a onda izabrali Đukanovićevog kandidata za načelnika Generalštaba? Podsjećamo, da je samo jedno od njih bilo protiv razrješenja generala Đurovića, general ne bi mogao biti smijenjen, jer je za smjenu potreban konsenzus", navode Demokrate.

Zbog toga, kako kažu, jasno je da je smjena Đurovića jedan od najnečasnijih postupaka nelegitimnih predsjednika vlade i Skupštine.

"Potez koji savršeno opisuje njihove političke profile i namjere, i otkriva svu suštinu prevare naroda Crne Gore. Jer, mjesecima govoriti da se DPS ne vraća na vlast, a onda smjenjivati časne ljude i profesionalne kadrove radi povratka DPS kadrova na vlast je licemjerje gore od bilo kog Pajovića ili Džakovića", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: