Vukčević Bogdanoviću: Siguran sam da prezentacija neće imati veze sa zloupotrebama resursa u partijske svrhe

"Držim i da je otvaranje izložbe na dan prvog jesenjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore u Prijestonici i pisustvo poslanika vaše partije svečanom činu otvaranja izložbe tek simpatična koincidencija"
93 pregleda 4 komentar(a)
Marko Vukčević, Foto: SDP
Marko Vukčević, Foto: SDP
Ažurirano: 12.10.2017. 12:21h

Kao stanovnik Prijestonice, a povodom kampanje "Pogled na Cetinje 2011-2021" koju ste pokrenuli i otvorili juče na Dvorskom trgu, imam potrebu da vam zahvalim što ste mi spektakularnim performansom približili vašu viziju Cetinja, napisao je u pismu kabinetu gradonačelnika Prijestonice Cetinje Aleksandru Bogdanoviću, Marko Vukčević, član Predsjedništva Opštinskog odbora (OO) Socijaldemokratske partije (SDP) Cetinje.

"Sa nestrpljenjem iščekujem najavljenu internet i video prezentaciju nastavka kampanje siguran da ona nema i neće imati nikave veze sa predizbornim aktivnostima i zloupotrebama lokalnih resursa u partijske svrhe. Ne manje siguran, držim i da je otvaranje izložbe na dan prvog jesenjeg zasijedanja Skupštine Crne Gore u Prijestonici i pisustvo poslanika vaše partije svečanom činu otvaranja izložbe tek simpatična koincidencija. Ganut izjavom gradonačelnika Prijestonice da ga jako ohrabruje što je Cetinje jedno od najvećih gradilišta u Crnoj Gori, koristim priliku da vam ukažem da ste u svojoj skromnosti propustili da upotpunite takvu izjavu foto - pričom vezanom za izgradnju najduže žičare na svijetu. Ne bi bilo krivo da ste se pohvalili pravo pa rezervisali posebno mjesto za ovaj kapitalan projekat, uz napomenu da je predsjenik Nacionalnog tima za projekat žičare Kotor-Lovćen-Cetinje gradonačelnik lično, da je izgradnju uspinjače najavio 2005., obećao završetak radova za 2008., pa kao krajnji rok za početak izgradnje najavio 2013. Ovako, stiče se utisak da na jednom od najvećih gradilišta u Crnoj Gori nema nikakvih dokaza o započetoj izgradnji najduže žičare na svijetu i njene finalizacije do 2021", istakao je Vukčević u pismu.

On se obratio "dragim ekspertima" i naveo da samo maliciozan čovjek može da pomisli da su namjerno izostavili da foto-priču o vodosnabdijevanju upotpune obećanjem iz predizbornog programa cetinjskog DPS iz 2013. da će taj višedecenijski problem biti trajno riješen do 2017., ili makar gradonačelnikovom izjavom sa posljednje sjednice lokalnog parlamenta u kojoj objašnjava da se pomenuti problem ne može riješiti za vrijeme koje su on i njegova partija obećali pred prošle lokalne izbore.

"Cijenim da je na izložbu bilo uputno pozvati Marinu Abramović, Brosnana i Depardjea uz prigodan poklon tipa parfem kao mali znak pažnje, ali i upotpuniti kolekciju fotografija brojnim obećanim projekatima koji su u međuvremenu realizovani - MACCOC, fabrika čokolade, TV Cetinje, hotel Lokanda, fabrike solarnih panela, kožne galanterije i markera, pogona u Gornjem Obodu, Filermose u cetinjskoj pećini, opere, rekonstruisanih parkova i sl. Čisto da građani ne bi stekli pogrešan utisak da se nakon predizbornih obećanja o realizaciji navedenih projekata vrlo kreativno koristite istinom i da nijeste spremni da sa riječi i fotografija pređete na tvrdu gradnju – sa obećanja i 2D prezentacija na djela i stvarne 3D projekte. Isto tako, vjeruj i da bi detalj na fotografiji projekta izgradnje stadiona o trenutnom rezultatu najavljene fudbalske utakmice Lovćen - Hajduk iz 2013. nakon odigranih 2.053.440 minuta bio zanimljiv ljubiteljima najvažnije sporedne stvari na svijetu. Sitna genijalnost je što foto-izložbu ne prati i tekst na stranom jeziku, jer bi brojni turisti možda krivo shvatili da se gradska uprava hvali što Cetinje danas ima čak dva supermarketa, uredno vodonabdijevanje, novu javnu rasvjetu koja radi, Vatrogasni dom...", napisao je Vukčević u pismu.

On je napisao i da se jedina zamjerka odnosi na gradonačelnikovu odluku da na izložbi uvrsti fotografiju koja bespotrebno zauzima prostor a tiče se ispunjenog obećanja o saniranom Ponoru na Donjem polju, budući da je sve uradio da i bez ijedne jedine fotografije svi posjetioci izložbe i stanovnici Cetinja intenzivno osjećaju njegovu prisustnost.

"P.S. Stavke o visini duga Cetinja koji ostavljate a kreće se oko 25 miliona eura i najveći je u istoriji grada, visini duga za poreze i doprinose od oko 10 miliona eura, više od 2 miliona eura prosustih u neuspjelu rekonstrukciju Dvorskog trga i Njegoševe ulice, smanjenju broja zaposlenih u odnosu na 2010., broju zaposlenih a vašoj partiji bliskih i podobnih, negativnom indeksu prirodnog priraštaja i smanjenju broja stanovnika Cetinja, neka nijeste ni uvrstili u izložbu. I ovo je više nego dovoljno", zaključio je Vukčević u pismu.

Bonus video: